Днями стало відомо про уведення в Японії податкового "ноу-хау", яке стосується туристів, сотні тисяч яких щороку відвідують країну.

Японія ввела податок у розмірі 1 тис. ієн (9 доларів) на виїзд з країни для іноземних туристів.

Про це повідомляє Mainichi.

"Новий податок, який застосовується як до повітряним та морським перевезенням, буде прив'язаний до тарифів на перевезення пасажирів, незалежно від їх громадянства. Податок не поширюється на дітей віком до двох років і туристів, які залишають країну до 24 годин перебування в ній", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

В уряді пояснюють, що це необхідно для фінансування та залучення більшої кількості іноземних гостей, особливо з Європи, напередодні Олімпійських ігор в Токіо та Паралімпійських ігор 2020 року. Японія має на меті прийняти 40 млн іноземних гостей.

За попередніми розрахунками, податок на виїзд буде приносити близько 50 млрд ієн (близько 460 млн доларів) щорічно.

Варто додати, що останніми роками в Японії спостерігається зростання щорічного кількості в'їзних туристів, вперше перевищив позначку в 30 млн чоловік.

Нагадаємо, Президент Російської Федерації Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повинні "покласти край" старим питання про укладення мирного договору між державами.

Дану заяву зробив сам глава японського уряду Сіндзо Абе.

"Тепер на них (переговори з Москвою - ред.) чекає вирішальний момент, і президент Путін, і я особисто покладемо цьому (проблеми укладення мирного договору – ред.) кінець", - заявив японський прем'єр під час візиту до префектури Ямагуті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Путіна прокоментували можливість передачі Курильських островів Японії у обмін підписання мирного договору.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це пише Рoliteka з посиланням на повідомлення російських ЗМІ.

Відповідну заяву зробив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Також Знай.ua писав про те, що російський президент Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зустрілися в Сінгапурі, де домовилися працювати над мирною угодою на основі декларації 1956 року.