Посприяв тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ не лише український гарант Петро Порошенко, а й господар Кремля Володимир Путін. Адже агресія з боку останнього власне і переконала Вселенський патріархат зробити такий історичний крок.

Таку думку висловив український журналіст Роман Цимбалюк у відеоблозі, що з’явився на його Youtube-каналі.

Як зазначає він, роль чинного українського президента Петра Порошенка в тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ є дуже великою, і той уже собі гарантовано забезпечив місце в історії.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"До речі, і президент сусідньої країни також долучився до отримання Україною цього документу. Адже якось не люблять у нас говорити про це, але загалом всі рішення мають свою предтечу. І окупація спочатку Криму, а потім Донбасу фактично привела нас до того, що ми маємо зараз. Адже колись Віктор Ющенко теж хотів отримати помісну церкву, однак у нього не вийшло. І початок бойових дій переконав Вселенського патріарха в тому, що інакше бути не може", – зауважив представник ЗМІ.

Примітно, що Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.

Нагадаємо, священик заговорив про смертні гріхи Путіна, відтоді сміливця ніхто не бачив.

Як повідомляв "Знай.ua", лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, яке було становище Української православної церкви Київського патріархату у Криму до окупації РФ півострова навесні 2014 року.

Також "Знай.ua" писав, що агенти в рясах з УПЦ МП продовжують тиск на українську церкву у Криму, - Джемілєв.