Будівництво стіни із Мексикою, яке розпочалося рік тому з ініціативи Президента США Дональда Трампа, завершилося гучним скандалом.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це повідомляє канал NBC News.

У повідомленні йдеться, що випробування Міністерства внутрішньої безпеки США показали, що стійки металевого прототипу "стіни Дональда Трампа", яку американський лідер збирається побудувати на кордоні з Мексикою, можна перепиляти, не вдаючись до важкої техніки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На фото, яке показали в ефірі, видно спиляні рейки - результат роботи військових і прикордонного патруля, яким дали доручення проникнути через бар'єр, використовуючи звичайні ручні будівельні інструменти. І їм це вдалося, причому без особливих зусиль.

Прикордонно-митна служба США відповіла на запит передачі KPBS в Сан-Дієго, що представлені для вибору прототипи "не були і не можуть бути невразливими".

"Вони зібрані так, щоб перешкодити спробам зламати такий бар'єр, а також підкопатися під нього, даючи патрульним час для реагування", - додали прикордонники.

Варто нагадати, що наприкінці 2018 року Трамп повідомив, що через розбіжності щодо фінансування будівництва стіни і для здешевлення проекту проекту бар'єр буде не бетонним, а "Найкращою серед сталевих рейок", через який буде "дуже, дуже складно проникнути".

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Незважаючи на шатдаун в США (припинення роботи уряду через відсутність своєчасного рішення про фінансування на наступний рік), Трамп заявив, що готовий оголосити надзвичайний стан через загрозу нелегальної міграції.

Нагадаємо, Президент Дональд Трамп знову порушив проблему з мігрантами та звернувся до уряду США з пропозицією.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це пише Reuters.

У повідомленні йдеться, що Трамп закликав Конгрес надати 5,7 млрд доларів на зведення стіни на кордоні США з Мексикою.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Дональд Трамп поки не має наміру вводити надзвичайний стан в США, але зробить це, якщо переговори з демократами не принесуть результатів.

Також Знай.ua писав про те, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп 10 січня відправиться на південний кордон країни, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передньому краї національної безпеки і гуманітарної кризи".