Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) данського режисера Симона Леренга Вільмонта про 10-річного хлопчика, який росте поблизу війни на Донбасі, отримав нагороду кінопремії Cinema Eye Honors в Нью-Йорку.

Ця інформація стала відома з Twitter-сторінки премії.

Режисер стрічки Симон Леренґ Вільмонт привітав усіх героїв фільма з нагородою на своїй сторінці в Facebook.

"Віддалений гавкіт собак" виграв нагороду на Cinema Eye Honors. Олег і Олександра, ви - суперзірки! ". написав режисер

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відомо, що картина вже здобула 25 нагород у світі і була номінантом на кращу стрічку Європейської кіноакадемії.

Стрічку знімали в селі Гнутово Донецької області з 2015 по 2017 рік.

Фільм розповідає історію хлопчика Олєжки, який з бабусею живе неподалік від території, де розгортаються бойові дії.

Нагадаємо, романтична комедія від студії "Квартал 95" б'є рекорди українського кінопрокату. За два тижні фільм подивилися майже 600 тисяч глядачів. Про це у п'ятницю, 11 січня, повідомляє Бізнес.Медіа з посиланням на Facebook-сторінку кінокартини.

"Наша романтична комедія "Я, Ти, Він, Вона" за два тижні прокату зібрала майже 54 млн. гривень в українських кінотеатрах! За цей період фільм подивилися майже 600 000 глядачів. Прокат триває. І цілком можливо, що у нашої кіноіндустрії незабаром буде новий рекорд касових зборів серед фільмів, зроблених в Україні і для українців", - написали на сторінці фільму.

Раніше портал писав, документальна кінострічка про війну на Донбасі потрапила в шортлист премії американської кіноакадемії "Оскар". Фільм називається "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs). У ньому розповідається про 10-річного хлопчика Олежику, який живе поблизу лінії зіткнення на Донбасі.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, український фільм "Донбас" впритул наблизився до Оскара.

Також раніше портал Знай.uа повідомляв, що культовий український режисер зніме фільм з Бредом Піттом.