На сьогоднішній день Кримський міст може обвалитися одразу з декількох причин.

Таку заяву зробив віце-президент асоціації “Мости України” Петро Коваль, передають “Крим.Реалії”.

За його словами, під час будівництва було враховано, що споруда буде перебувати на стику тектонічних плит. У разі найменшого зсуву "його обов'язково попре".

Крім того, віце-президент зазначив, що під час перевірки на нього пустили не повну навантаження, а лише кілька десятків КАМАЗів, що є доказом того, що окупанти знають про проблеми моста.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

“Тобто, ті, хто проектував, хто будував міст, мають деякі застереження”. Петро Коваль

За словами Коваля, існує іще одна небезпека для Кримського мосту - мякий ґрунт, у який закріплені опори: як відомо, в водах Керченської протоки може утворюватися лід.

Нагадаємо, що побудований Росією скандальний Кримський міст не відповідаціє величезній кількості будівельних нормативів та може завалитись. Про це в ефірі одного з телеканалів розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш.

Зокрема, міністр повністю підтвердив інформацію про нестійку конструкцію мосту. Він відзначив, що міст знадто рухливий при тому, що жодних надзвичайних ситуацій поки не відбулось.

"Інформація, що міст нібито такий стійкий, що витримує будь-який землетрус, не відповідає дійсності. Насправді конструкція моста не така, як стверджують російські фахівці. Він зараз у спокійному стані рухається, коли немає землетрусів", – заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Більше того міністр розповів, що навіть рух мосту, який виникає на цій будівлі, сам по собі дуже небезпечний своєю неоднорідністю.

Як повідомляв "Знай.ua", російські окупанти терміново перекрили Керченську протоку.

Також "Знай.ua" писав, що кати Путіна пустили "кримського диверсанта" Панова по етапу.