Днями стало відомо про те,що Туреччина відмовилася запускати поромне сполучення із анексованим Кримом через агресію Путіна у Керченській протоці.

Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган

Про це пише виданню ForPost з посиланням на коментар директора російського "держпідприємства" "Кримські морські порти" Олексія Волкова.

"Бажаного прогресу щодо відновлення поромного сполучення немає, тому що санкції тільки посилилися. Ситуація стала набагато складніша і значно посилилася, особливо після арешту українських військових кораблів", - заявив він.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За його словами, запуск такого сполучення можливий лише в разі міжурядових домовленостей Росії та Туреччини.

Нагадаємо, Росія відмовилася виконувати припис Європейського суду з прав людини, який зобов'язав Кремль надати належну допомогу затриманим українським морякам.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Про це повідомила уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денисова.

Крім того вона розповіла, що російська влада відповіла на рішення Європейського суду з прав людини доволі неоднозначною заявою.

Як повідомляв раніше Знай.ua, США та інші країни НАТО мають намір не допуститиповторення інциденту, який стався 25 листопада поблизу Керченської протоки.

російська агресія в Азовському морі
російська агресія в Азовському морі

Відповіддю Росії на захоплення в полон українських моряків став вхід до Чорного моря десантного корабля ВМС США. Про це заявив військовий експерт, капітан першого рангу ВМССША Гаррі Табах в ефірі ObozTV.

"Цього треба було очікувати після того, як російські кораблі протаранили український буксир", — заявив Гаррі Табах.

Також Знай.ua писав про те, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій несподівано відмовилось показати українцям список юридичних та фізичних осіб, проти яких було введено нові антиросійські санкцій перед новим роком.