У столиці Кенії Найробі вчинено збройний напад на готельний комплекс. Повідомляється про поранених та вбитих.

В центрі Найробу у готельному комплексі прогриміли два потужні вибухи. Вслід за цим послідувала стрілянина. Як мінімум чотири людини загинули в результаті вибуху і стрілянини, ще кілька відвідувачів готелю поранені.

Місцева влада заявила, що атаку розслідують як теракт. Відповідальність за атаку на комплекс взяло на себе радикальне ісламістське угруповання " Харакат Аш-Шабаб". Поліція уточнює, що нападників було кілька, вони знаходяться в бігах. Про це повідомило видання BBC.

Швидка допомога, сили безпеки і пожежні виїхали на місце події. Рятувальники поспішили евакуювати з приміщення велику групу людей. Деякі з евакуйованих були в крові, повідомляють очевидці.

Всі під'їзди до готелю перекриті.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Ситуація розвивається не благополучно. Люди помирають", - заявив журналістам один з поліцейських.

Видання Star повідомило про те, що в результаті атаки загинуло чотири людини.


П'ятизірковий готель DusitD2 розташований недалеко від ділового району столиці, він має власний спа-центр і кілька ресторанів.

Зазначимо, що "Харакат Аш-Шабаб" - це ісламістське угруповання, яка виступає проти сомалійського уряду, але також здійснює напади по всій Східній Африці.

В останні роки в столиці Кенії не раз відбувалися аналогічні напади, за якими стояли ісламісти. У 2015 році в Найробі було вбито близько 150 студентів в результаті нападу на місцевий університет, а за два роки до цього десятки людей стали жертвами атаки терористів в торговому центрі.

Нагадаємо, авіація Кенії бомбардувала дві бази ісламістського угруповання Аш-Шабаб в Сомалі. Таким чином Найробі помстилась за страту студентів університету міста Гарріса на північному сході країни, в якій загинуло близько 150 осіб.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Кенії вантажівка зім'яла пасажирський автобус: є жертви.

Також Знай.ua писав, у столиці Афганістану вчинено теракт- в результаті вибуху пошкоджено декілька житлових будинків.