Вчора, 15 січня, американський безпілотник, обладнаний комплексом радіоелектронної розвідки RQ-4 Global Hawk, здійснив розвідувальний політ вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

Крім того, стратегічний розвідувальний безпілотний літальний апарат військово-повітряних сил США побував і поблизу окупованого півострова Крим. Про це йдеться у повідомленні Українського мілітарного порталу.

Слід зазначити, що RQ-4B Global Hawk злетів з військової бази Сігонела в Італії близько 6-ї години ранку.

"О 7:30 він зайшов у повітряний простір України та через годину розпочав здійснення польоту на Донбасі", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

По завершенні польоту на Донбасі близько 15:30 безпілотник змінив курс та вирушив для виконання завдання поблизу окупованого Криму:

Нагадаємо, доліталися: в Україні правила для безпілотників зробили значно жорсткішими. Правила для безпілотниківтимчасово будуть посилені. Разом з тим, вводяться штрафи за порушення правил. Стало відомо, кого торкнуться зміни, і хто буде контролювати дрони. Про це повідомила Державіаслужба України.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп відправив авіацію до берегів Криму: перші кадри. В небі над анексованим Кримом помітили літак американських ВМС, який проводив розвідувальну операцію.

Також "Знай.ua" інформував, де в Києві категорично заборонено запускати безпілотники: з'явилася карта.

Безпілотні літальні апарати продовжують переможну ходу по світу. Тепер купити невеликий безпілотник може собі дозволити практично будь-яка людина. Проте до недавнього часу літати на дронах було дуже складно через велику кількість обмежень.