Проти російського президента Володимира Путіна готували збройни замах, який відвернули.

На території однієї з європейських держав силовики впіймали людину, яка нібито готувала замах на ватажка Кремля. Таку інформацію повідомили сербські ЗМІ, передає politeka.net.

"Терориста Арміна Алібашіча затримали в населеному пункті Нові-Пазар. У його рюкзаку правоохоронці знайшли гвинтівку з оптичним прицілом", - йдеться у повідомленні.

За інформацією силовиків, під час проведення обшуку в його квартирі знайшли різне озброєння і символіку терористичного угрупування "Ісламський держави Іраку і Леванту".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Ймовірно, що 21-річний Армін готував замах на президента Росії під час його офіційно візиту в столицю Сербії Белград. Прихильника ІДІЛ зупинив поліцейський патруль в селищі Потік, а приводом для обшуку став підозрілий рюкзак," - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, боснійський експерт з безпеки Джевада Галіяшевіча переконаний, що ймовірний терорист, швидше за все, не був одинаком і у нього є спільники.

"Ваххабіти, такі як Алібашіч, достатньо підготовлені і озброєні для здійснення нападів, як на стратегічну інфраструктуру держави, так і на місця масового скупчення цивільного населення. Вони часто проходять відмінну підготовку, мають складне устаткування і можуть добре планувати напади на захищаються осіб", - заявив експерт.

Варто відзначити, що офіційний візит Володимира Путіна в Белград запланований на завтра, 17 січня.

Нагадаємо, Трамп розповів про роботу на Путіна.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Росія може влаштувати кровопролиття та провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.

Також Знай.ua писав про те, що патріарх РПЦ Кирило може позбутися посади.