У середу, 16 січня, спливло рішення суду Кіпру про арешт рухомого і нерухомого майна українського олігарха Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.

суд
суд

Про це пише "Комерсант".

У повідомленні уточнюється, що обмежувальні заходи торкнулися і головної компанії олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Приводом став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури бізнесмена – ПрАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" і ТОВ "Титанові інвестиції", які є власниками низки заводів в окупованому Криму. Загальна сума заборгованості становить понад 2,5 млрд руб", - інформують журналісти.

Пресі стало відомо, що позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку ВТБ і вже через тиждень по ньому були прийняті забезпечувальні заходи. Сам позов безпосередньо почнуть розглядати наприкінці січня.

Джерела підкреслюють, що Фірташ - бенефіціар приватного акціонерного товариства "Юкрейніан Кемікал Продактс" і зареєстрованого в Росії ТОВ "Титанові інвестиції".

"Ці компанії є власниками низки великих хімічних підприємств в Криму, що займаються виробництвом діоксиду титану", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, позивачі звернулись із проханням накласти обмежувальні заходи на майно мільярдера і компаній Group DF Holdings Limited, Letan Investments Limited і Tolexis International Limited.

"Сам позов ВТБ пов'язаний з кредитом, який ще в кінці квітня 2015 року взяли в банку "Юкрейніан Кемікал Продактс" і "Титанові інвестиції". Уже в лютому наступного року позичальники "забули" про свої зобов'язання, переставши проводити виплати", - резюмують у повідомленні.

Нагадаємо, у Криму назріває екологічна катастрофа, люди в паніці та не розуміють, що відбувається.

Екологічна катастрофа в Криму
Екологічна катастрофа в Криму

Як повідомляв раніше Знай.ua, кримський завод "Титан", власником якого є український олігарх Дмитро Фірташ, зобов'яжуть виплатити в бюджет РФ більш 230 млн рублів за негативний вплив на навколишнє середовище.

Також Знай.ua писав про те, що кримська "влада" зробила припущення, що причиною забруднення на півострові є випаровування з кислотонакопичувача, що використовується на виробництві "Кримським титаном" (належить Дмитру Фірташу).