У четвер, 17 січня, керівництво всесвітньо відомої соціальної мережі Facebook заявило про видалення 512 спільнот, сторінок і акаунтів, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці на Facebook та Instagram.

Представниками компанії було виявлено, що дві операції проводилися з Росії, одна з яких була активна в декількох країнах, а інша була специфічною для України.

"Ми не знайшли жодних зв'язків між цими операціями, але вони використовували подібну тактику, створюючи мережу акаунтів, щоб ввести в оману інших про те, хто вони є і що вони роблять", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Особи, що стоять за цими акаунтами, здебільшого ідентифікували себе як українці і керували різними фейковими акаунтами, поширюючи місцеві українські новини на різні теми, такі як погода, протести, НАТО і стан охорони здоров'я в школах. Ми визначили деяке технічне співпадіння з діяльністю, що походила з Росії перед проміжними виборами у США, зокрема поведінку, що мала характеристики попередньої діяльності Агентства iнтернет-досліджень (IRA - російська "фабрика тролів". - ред.)", - пояснили у Facebook.

Нагадаємо, Марк Цукерберг за традицією поділився новорічних обіцянкою.

У 2019 році засновник Facebook має намір організувати серію публічних дискусій на тему майбутнього і технологій у суспільстві. У деяких заходах він візьме участь особисто. Таким чином, Марк хоче знову повернути довіру до компанії. Репутація корпорація просто уничтожилась з-за численних скандалів в 2018 році, коли дані 100 мільйонів користувачів були злиті стороннім компаніям.

Як повідомляв раніше Знай.ua, засновник Facebook Марк Цукерберг продав близько 30 мільйонів акцій кампанії задля біомедичного дослідницького проекту.

Його мета - розробка мозкових імплантатів для лікування певних хвороб.

Також Знай.ua писав про те, що Марк Цукерберг продав акції компанії Facebook на суму 30 мільйонів доларів.