Франція планує ввести податок для транснаціональних гігантів, зокрема, таких як Google, Amazon, Facebook і Apple. Уряд вже розробляє відповідний законопроект.

Про це заявив міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер в інтерв'ю журналу du Dimanche.

За його словами, законопроект про оподаткування так званої "великої четвірки" винесуть на розгляд до кінця лютого. Він також зазначив, що податок торкнеться всіх підприємств, котрі пропонують цифрові послуги і мають оборот понад 750 млн євро по всьому світу і 25 млн євро у Франції.

Цей податок планують ввести в дію з 1 січня 2019 року. Планують, що він принесе близько 500 мільйонів євро в бюджет Франції.

Крім того, Ле Мер назвав оподаткування Google, Amazon, Facebook і Apple питанням справедливості. Чиновник також наголосив, що є велика кількість осіб, які не сплачують податки взагалі. А це суперечить міжнародним нормам і правилам.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Варто відзначити, що у Парижі тривають масові акції протестів. Люди обурени новим податком на пальне. Заворушення набули нових більш жорстоких відтінків. Відомо, що у французькій столиці правоохоронці застосували проти протестувальників сльозогінний газ.

Нагадаємо, що в суботу, 19 січня, Францію потрясла десята хвиля антиурядових протестів руху "жовтих жилетів". Повідомляється, що вулиці Парижа переповнені поліцейськими - їх близько 5 тисяч осіб. Правоохоронці встановили посилене патрулювання навколо будівель уряду і на Єлисейських полях.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні вступив в силу закон, який змусить українців платити особливий податок. Тепер потрібно буде викласти кровні за гостей-іноземців.

Також "Знай.uа" писав, що влада Венеції планує ввести нові податки для туристів, які подорожують країною, як наземним, так і повітряним транспортом. Є ідея ввести податку розміром від 2,5 до 5 євро з одного відвідувача міста.