У Франції продовжують акціїї протесту "жовтих жилетів". В ході десятої хвилі французькі правоохоронці заарештувала близько 300 їх учасників.

Про це повідомив державний секретар міністра внутрішніх справ Лоран Нуньєс в ефірі місцевого телеканалу BFMTV.

Він також зазначив, що десятки людей затримали й в різних куточках країни. В Парижі, зокрема затримали 42 людини, при цьому 36 з них все ще знаходяться під вартою. Крім того, 49 осіб були заарештовані в місті Бордо, і 24 - в Тулузі. Там "жовті жилети" пошкодили фасади ратуші і розбили вікна в будівлі банку.

Разом з тим лідери руху "жовті жилети" закликали людей сьогодні знову вийти на протести. У цілому в Парижі протестувальники пройшли маршем мирно, помітили в поліції.

Повідомляється, що вулиці Парижа переповнені поліцейськими - їх близько 5 тисяч осіб. Правоохоронці встановили посилене патрулювання навколо будівель уряду і на Єлисейських полях. Крім того, тисячі поліцейських патрулюють по всій території Франції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Кількість протестувальників протягом дев'ятого тижня протесту зросла порівняно з попереднім тижнем. За даними Міністерства внутрішніх справ, у всій Франції було близько 32 тисяч демонстрантів, зокрема в Парижі - 8 тисяч. Минулого тижня в той же час було 26 тисяч у всій Франції та 2 тисячі в столиці.

Нагадаємо, у Франції, під час дев'ятої акції протесту "жовтих жилетів", заарештували 240 людей, в тому числі 156 в одному тільки Парижі. Двісті людей були поміщені під варту в поліції по всій країні.

Як повідомляв "Знай.uа", в п'ятницю 14 грудня, "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням.

Також "Знай. uа" писав, що головну гордість Франції закривають для відвідувачів: що сталося.