Про це в інтерв'ю журналістам розповів відомий російський оглядач Дмитро Галкін, пише Politeka.

За словами експерта, політика Володимира Путіна призвела до санкцій, які серйозно підірвали добробут росіян. Крім цього, негативно на РФ відображаються ціни на чорне золото, які періодично наносять по ній удари.

"На добробут росіян більше не вплинули санкції, а падіння цін на нафту. Санкції, звичайно, виконали свою роль: кредит для російських банків став дорожче і їм складніше зайняти гроші на Заході. Через це вони тепер менш вільно розпоряджаються фінансовими ресурсами, надаючи кредити населенню або підприємствам. Це, звичайно, вплинуло на добробут, зокрема на доступність кредитів. Але основний фактор - таки зниження світових цін на нафта. Адже це скорочення експортних надходжень, а у держави стає менше грошей на підтримку соціальної сфери і допомога регіонам", - впевнений експерт.

Санкції не особливо вплинули на добробут, а от на інші сфери вони подіяли добряче.

"Зокрема, на розвиток галузей виробництва, оскільки тепер доступ до технологіям і комплектуючим утруднений. Санкції вплинули і на можливість російських корпорацій створювати великі проекти з західними інвесторами, в тому числі за видобутку корисних копалин. Крім того, вони справили вплив на доступність фінансів", - додає експерт.

Політичний оглядач переконаний, що це сильно позначилося на добробуті росіян, а рівень життя в країні помітно знизився, якщо порівнювати з показниками за минулі роки.

"Рівень життя помітно знизився. Як показують соціологічні дослідження, люди сприймають стабільність, коли живуть сьогодні не як вчора, а коли є невелике, але стійке підвищення рівня життя. Тому стабільність середини 2000-х років головним чином пов'язана з тим, що рівень життя постійно піднімався. Тепер він, принаймні для більшості росіян, не зростає після значного зниження в 2014-2015 роках", - додав він.

Крім того, Галкін заявив, що в РФ посилюється політичне невдоволення владою, тому скоро росіяни можуть стати свідками трансформації режиму.

"Палацовий переворот цілком можливий. Я думаю, що можливий навіть не переворот, а якийсь палацовий компроміс", - підсумував експерт.

Нагадаємо, нелюди Путіна вибили з українського воїна "зізнання" в хіматаках.

Як повідомляв раніше Знай.ua, експерт назвав дату похорону глави Кремля Путіна.

Також Знай.ua писав, що поблизу Туреччини затонуло судно з українцями.