Повністю безкоштовним громадський транспорт стане у Люксембурзі з 1 березня 2020 року.

Люди зможуть користуватися залізницею, автобусами та трамваями без оплати за проїзд. Про це в понеділок повідомив міністр з громадських робіт країни Франсуа Бауш, передає "Німецька хвиля".

Міністр стверджує, що цей захід - "родзинка в масштабній стратегії в сфері транспорту".

Таким чином влада Люксембургу планує розвантажаити автомобільні дороги. Проект безкоштовного проїзду громадським транспортом має у цьому допомогти. Щодня близько 200 тисяч осіб з Німеччини, Франції Бельгії їздять на роботу в Люксембург.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Уже зараз в Люксембурзі держава субсидує вартість проїзду в громадському транспорті майже на 90% - на суму в 491 млн євро в рік. Забезпечення повністю безкоштовного проїзду потребуватиме додаткових витрат в розмірі 40 млн євро на рік", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в уряді зазначили, що така ініціатива продиктована також екологічними і соціальними міркуваннями.

"Після реалізації оголошеного заходу Люксембург, населення якого становить 600 тисяч осіб, стане першою в світі країною з безкоштовним громадським транспортом", - повідомляється.

Проте пасажирам доведеться платити повну вартість за проїзд у вагонах першого класу. Безкоштовним стане проїзд для користувачів другого класу.

Нагадаємо, у Запоріжжі пасажири маршрутного таксі не дали вийти двом школярам на потрібній зупинці. Так вони вирішили провчити дітей за те, що не потупилися місцем жінці з дитиною.

Також "Знай.ua" писав, що в маршрутного таксі, яке прямувало з окупованої Макіївки до Донецька, на ходу відвалилося колесо. Про це одна з пасажирок повідомляє в соціальній мережі. В коментарях інші користувачі пишуть про те, що такі випадки не поодинокі, і про поганий стан всього транспорту "ДНР".

Як повідомляв "Знай.ua", у Житомирській області відразу три мікроавтобуси потрапили в жахливу аварію і тепер життя людей знаходиться в руках хірургів.