У Нідерландах прокоментували відмову Росії допитувати підозрюваних у причетності до катастрофи малазійського Boeing 777 у 2014 році на Донбасі.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяву нідерландського професора міжнародного кримінального права Герт-Яна Олександра Кнопса в Гаазі.

Він заявив, що допит громадян Росії щодо катастрофи малазійського Boeing 777 знаходиться у виключній компетенції самої РФ.

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Хоча Рада Безпеки прийняла резолюцію про те, що держави повинні співпрацювати в розслідуванні катастрофи MH17, тільки в межах суверенітету Російської Федерації вирішувати, допитувати чи своїх громадян", - зазначив він.

Цій відповіді передувала заява генпрокурора РФ Миколи Винниченка. Він вважає, що "немає ніяких підстав для допиту" росіян (генерал-полковника Миколи Ткачова і топ-офіцера ГРУ Олега Іваннікова), причетних, за версією міжнародної слідчої групи, до катастрофи рейса MH17.

катастрофа МН17
катастрофа МН17

"Ми чули про прізвища різних російських громадян, що засвітилися в ЗМІ та інтернеті в контексті катастрофи МН17. Також, як і чули спростування цієї інформації і самими, так би мовити, обвинуваченими, і іншими журналістами", - заявив російський генпрокурор.

На думку Винниченка, "реальних доказів" їх причетності до трагедії Boeing немає.

Нагадаємо, російські оборонні відомства стверджують, що надані ними документи щодо збитого на Донбасі малазійського авіалайнера рейсу МН17 справжні.

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17

Чиновники запевняють: ракета "Бук", якою і збили літак, нібито розроблена в Україні і належить полку ЗСУ № 223. До них підключилися засоби пропаганди Кремля.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі оприлюднили фото будинку кадрового російського офіцера, екс-заступника Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського, якого звинувачують у знищенні Боїнга MH17.

знищення Боїнга MH17
знищення Боїнга MH17

Також Знай.ua писав про те, що Міжнародна слідча група представила на прес-конференції докази того, що до трагедії МН 17 причетна Росія.