Астрономи опублікували унікальні кадри астероїда "Край світу".

Про це повідомляє Аерокосмічне управління США.

Наразі вже відомо, що знімок був зроблений ще 1 січня близько 8 ранку. Відзначається, що сфотографували астероїд за допомогою зонда New Horizons в хвилини максимального зближення з об'єктом - з відстані 6700 км за 7 хвилин до прольоту повз нього.

На опублікованих кадрах науковці досягли детелізації приблизно 135 м на 1 піксель фото.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Відомо, що обидві сфери на фото усіяні заглибленнми, які NASA поки не може жодним чином пояснити.

"Одна з найбільш вражаючих деталей - це яскравий світлий пояс, що розділяє дві сфери", - відзначили астрономи.

Разом з тим варто відзначити, що під час затемнення повз "Кривавого Місяця" пролетів метеорит. Астрономам вперше в історії вдалося його зафіксували.

Місячне затемнення сталося в ніч з 20 на 21 січня. Люди з різних частин світу спостерігали за повним місячним затемненням, яке назвали "Кривавим Місяцем". Раніше вчені з іспанського університету в місті Уельва вже намагалися зафіксувати метеорит, який пролетів би одночасно з місячним затемненням. Вони намагалися це зробити роками. Однак їм ніяк не вдавалося.

На цей раз вони використовували відразу 8 телескопів і направили їх на різні ділянки поверхні місяця. Так іспанським вченим вдалося не тільки побачити спалах на місяці, а й зафіксувати його на відео.

Разом з тим варто відзначити, що вчені виявили на планеті Юпітер два потужні урагани. Їх фото вдалося зробити автоматичній міжпланетній станції "Юнона", яка передала їх на Землю.

Відомо, що зображення склали з трьох знімків. Відстань від станціїї "Юнона" до газового гіганта Юпітера становила від 38,3 тисяч кілометрів до 55,5 тисяч кілометрів.

На знімку можна помітні два великих урагани. Зокрема, відому Велику червону пляму та Овал ВА. Останній утворився з трьох окремих ураганів у 2000 році. На думку вчених, Велика червона пляма була утворена внаслідок аналогічного процесу кілька століть тому.

"Юнона захопила Овал БА в іншому зображенні раніше в місії 7 лютого 2018 року. З тих пір бурхливі регіони навколо, і навіть форма бурі значно змінилися. Овал БА далі трансформувався в останні місяці, змінюючи колір від червонуватого до більш рівномірного білого", - йдеться в повідомленні астронавтів.

Нагадаємо, космонавти МКС зустріли розвідників з Нібіру, був тісний контакт.

Як повідомляв "Знай.ua", по всьому світу почали з'являтися таємничі диски, що обертаються.

Також "Знай.ua" писав, що зонд OSIRIS-REx від NASA встановив два космічних рекорди.

NASA: 60 років в космосі (Документальний фільм Discovery Channel)