Дата виходу Британії зі складу ЄС може бути перенесена на кілька тижнів для того, щоб дати час уряду для схвалення законодавства.

Цю інформацію повідомила лідер нижньої палати парламенту Британії Андреа Ледсом, передає Reuters.

Відомо, що у вівторок британський парламент повинен проголосувати за серію поправок, так як залишається надто мало часу до виходу країни зі складу ЄС.

"Я вважаю, що у нас, не дивлячись ні на що, є дуже хороші стосунки з друзями і сусідами в Євросоюзі, і я абсолютно впевнена, що якщо нам буде потрібно кілька тижнів, то це буде можливим". Андреа Ледсом

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На її думку, Британія все ще може при підтримці обох палат - Палати громад і Палати лордів, своєчасно встигнути опрацювати нове законодавство.

Нагадаємо, після виходу Великобританії з Європейського Союзу Україна втратить сильного партнера, який завжди підтримував санкції відносно Російської Федерації. Про це розповів політолог Антон Кучухидзе в коментарі сайту "Сегодня".

Як він вважає, Великобританія завжди була системною в цьому питанні: "Україна втрачає сильного члена ЄС, який міг би ініціювати посилення санкцій проти РФ, посилювати санкції. У Британії завжди була чітка позиція з цього питання. Ми можемо втратити партнера. У той же час посиляться позиції країн, які виступали проти цього".

Те ж стосується й інших питань. Як вважає політолог, без Великобританії всі рішення в ЄС будуть прийматися Німеччиною і Францією. За його словами, Британія має право ветувати будь-яке рішення зовнішньої політики з питань безпеки, поки знаходиться в складі ЄС. Вона має право блокувати будь-які рішення, оскільки має голос. Від Brexit виграють Німеччина і Франція, оскільки вони стануть управляти одноосібно, що дозволить їм нав'язувати своє бачення іншим країнам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Німеччина також заїкнулася про вихід зі складу Європейського союзу.

Також "Знай.uа" писав, що британський парламент провалив голосування за угодою про вихід Великобританії зі складу ЄС.