В Іспанії тисячі людей вийшли на вулиці для акцій протесту. Мітинги проти політики діалогу прем'єр-міністра Педро Санчеса з урядом Каталонії тривають у центрі Мадриду.

Про це повідомляє Reuters.

Акції протесту організували праворадикальні опозиційні партії "Народна партія" і партія "Громадяни". До акції протесту приєдналася права партія Vox. Вони вирішили організувати акцію після того, як Санчес запропонував сепаратистам можливість "круглого столу" для переговорів.

Акція протесту на площі Plaza de Colon пройшла під гаслом: "За об'єднану Іспанію, вибори зараз!". Протестувальники вважають політику Санчеса зрадою національних інтересів і виступають проти незалежності Каталонії.

Організатори заявили про участь в мітингу 200 000 осіб. Влада оцінила число демонстрантів в 45 000 , хоча, судячи з відео та фото з місця події, ця оцінка дещо занижена.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

8 лютого уряд Іспанії оголосив, що переговори з каталонським партіями, які виступають за незалежність, припинені. Мадрид зазначив, що більше не буде висловлювати нових пропозицій.

У правлячої Соціалістичної партії Іспанії заявили, що якщо каталонські партії не підтримають план уряду по бюджету, країна може опинитися під загрозою дострокових виборів.

Варто зазначити, що іспанський суд присудив колишнім членам каталонського уряду повернути понад 10 мільйонів євро державних коштів, витрачених на опитування про незалежність Каталонії у 2014 році.

Нагадаємо, у Франції поліція розігнала протестувальників за 15 хвилин: “жовта ніч” закінчилась так і не розпочавшись

Як раніше повідомляв "Знай.ua", "жовтий жилет" відкрив вогонь по копам: є постраждалі.

Також портал "Знай.ua" писав, що в італійській столиці сотні тисяч людей за закликом профспілок вийшли на акцію протесту проти економічної політики уряду країни. Протестувальники заполонили центральні вулиці Риму.