73-річна Лінда Вуллі (Linda Woolley) з міста Енглвуд потрапила до лікарні у березні 2018 року з підозрою на рак. У травні жінку прооперували та видалили дві нирки.

Тільки після наданої медичної допомоги лікарі визнали помилку - у пацієнтки були відсутні ознаки злоякісної пухлини органів. Жінці неправильно діагностували хворобу і видалили дві нирки. Про це повідомляє Daily Mail.

Американка здала аналізи, які показали наявність ракових клітин у нирках. Тим не менш у травні цього року лікарі чомусь вмовили жінку лягти на операційний стіл і їй видалили обидві нирки. Після цього вирізані органи знову перевірили на злоякісні утворення, і біопсія підтвердила їх відсутність.

Як розповідає нещасна жінка, після операції її життя перетворилася на тортури.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Вони заборгували мені нирку, в цьому я не сумніваюся", — сказала вона в одному з інтерв'ю 2018 року, після чого найняла адвоката, щоб відстояти свої права.

Вуллі змушена кожні чотири години проходити через процедуру діалізу. Ви можете вижити на ньому близько десяти років, але це важкий процес, як каже Лінда.

"Моє життя повністю змінилося. Діаліз - це не пікнік, як би ти до нього не звик, він позбавляє тебе життя", - сказала вона.

Вона вимагає від лікарів пересадки хоча б однієї нирки. При цьому лікарня не тільки відмовляється визнавати провину, а навіть заперечує, що жінка була пацієнткою. Термін очікування трансплантації в Америці складає в середньому сім років.

За словами Вуллі, В листопаді 2018 року жінка висловила сподівання, що в результаті лікарі зможуть імплантувати їй здорову нирку. Також Вуллі побажала дати своїй історії широкого розголосу, щоб запобігти подібним інцидентам у майбутньому.

Вона порадила всім пацієнтам проходити подвійну перевірку на наявність захворювання.

"Мене лякає, що у людини немає вибору, коли вона опиняється в лікарні, — розповідала Вуллі тоді. — Вона лише сподівається, що їй нададуть належну допомогу".

Проте мешканка Колорадо Лінда Вуллі загинула через помилку лікарів у п'ятницю, 1 лютого, через вісім місяців після операції.

Нагадаємо, 41-річна англійка Пем Робертс зіткнулася з розладом, який вона сама називає мукою. Жінка розповідає, що їй доводиться постійно чути, як рухаються її очні яблука, а ці звуки всередині голови вже стали гірше тортури.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жителька Китаю втратила здатність чути чоловіків через рідкісне захворювання.

Також "Знай.uа" писав, дівчина так захопилася схудненням після народження дитини, що не помітила, як скинула 2/3 власної ваги. Це могло її вбити, але на щастя, дівчина вчасно одумалася.