На німецькому аукціоні не вдалося продати картини нацистського лідера Адольфа Гітлера. До продажу виставляли 5 лотів.

Зазначається, що аукціонний будинок Weidler встановив початкову ціну на акварелі в розмірі 45 000 євро. Про це інформує сайт ВВС.

"Аукціон відбувся в Нюрнберзі, німецькому місті, колись сумнозвісному масовими мітингами Гітлера, де провідні нацисти були згодом засуджені за військові злочини. Торги супроводжувалися скандалом із звинуваченнями в підробці, а мер міста Ульріх Малі назвав його "поганим тоном", - йдеться у повідомленні.

Окрім акартин, на аукціоні також виставляли предмети, які, як стверджується, належали диктатору, в тому числі вазу і плетене крісло зі свастикою.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Публічна демонстрація нацистської символіки протизаконна в Німеччині - за винятком деяких випадків, наприклад, для освітніх або історичних причин. Аукціонний будинок обійшов закон, додавши символи в своєму каталозі," - повідомляється.

Раніше зазначалося, що наприкінці січня берлінська поліція вилучила для проведення експертного аналізу три акварельні пейзажі, ймовірно написані Гітлером, які планували продати на аукціоні.

"В молодості майбутній нацистський диктатор написав близько 2 тисяч картин. Він хотів домогтися успіху як художник у Відні до початку Першої світової війни", - повідомляється.

Проте картини Гітлера таки користувалися популярністю. У 2014 році акварель лідера нацистів зі старої мерії Мюнхена була продана за 130 тисяч євро.

У 2015-му аукціонний будинок Weidler продав більше десятка картин, приписуваних Гітлеру, за 400 тисяч євро.

Нагадаємо, екс-президент США Барак Обама побудував таємний бункер на випадок кінця світу або ядерної війни.

Виявляється, під північним газоном Білого дому є п'ятиповерховий бункер, який може захистити керівництво країни від масштабних подій.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в США соціологічне опитування відкрив завісу таємниці над тим, у кого найбільше шансів стати наступним президентом після Дональда Трампа.

Також "Знай.ua" писав про те, що начальник штабу Військово-морських сил США адмірал Джон Річардсон заявив про намір завдати попереджуючого удару по Росії і Китаю.