Експериментальний препарат, який відновлює слабкі клітини мозку, дає надію на лікування втрати пам'яті, проблем з прийняттям рішень і психічних порушень, які у людей часто виникають на старість.

Про це пише The Guardian.

Наразі вже відомо, що лабораторні випробування показали, що пам'ять у стрших тварни поліпшувалась вже через годину після прийому. Більше того після двох місяців безперебійного вживання мозкові клітини, які скоротилися, відновлювали свою роботу в повну силу.

Вчений з Центру залежності і психічного здоров'я в Торонто Ітьйен Сібіель сказав, що застосування препарату націлене не тільки для лікування "нормального" скорочення когнітивних можливостей, яке призводить до поступової втрати пам'яті

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто відзначити, що на ринку у данний момент немає подібних ліків, які б виконували такі ж функції.

Однак, вчені з Торонто переконані, що їх розробка зможе навіть повернути процес втрати пам'яті, стимулюючи конкретні клітини, пов'язані з навчанням і запам'ятовуванням, відроджуючи їх.

Разом з тим варто відзначити, що сімейний лікар, засновник і головний лікар клініки для здорових SQLAB Святослав Ханенко відзначив, що ментальність країни як така безпосередньо впливає на те, як у ній функціонує державна система, зокрема і рівень медичного обслуговування. Експерти порівняли особливість медицини в Європі та України та розповіли, коли нас лікуватимуть, як за кордоном.

"Об’їздивши половину світу, аби вивчити, як до свого здоров'я ставляться в різних країнах, шукаючи ідеал, який можна було би адаптувати до українських реалій, автор цих рядків у певний момент остаточно переконався: ідеал – це завжди середина між результатами і можливостями найкращих та бажанням і ресурсами тих, кому потрібне покращення", - говорить автор.

Одні з перших країн, що спадають на думку, коли йдеться про якісну медицину, – це Австрія та Німеччина. У цих державах більша частина населення має доступ до якісного лікування на основі сімейної медицини.

Нагадаємо, вчені розкрили дивовижний секрет довголіття.

Як повідомляв "Знай.ua", улюблена звичка жителів мегаполіса провокує рак.

Також "Знай.ua" писав, що чоловік вийшов з коми завдяки своєму вихованцю.

У світі тривають розробки революційних препаратів від діабету