Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей програла ще одне голосування в парламенті щодо реалізації виходу країни з Євросоюзу. І хоча голосування було символічним, воно посилило сумніви в можливості прем'єр-міністра Терези Мей отримати підтримку парламенту по угоді з ЄС.

У четвер, 14 лютого, Палата громад парламенту Великої Британії відхилила підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни з Євросоюзу. Про це повідомляє BBC.

Проти планів уряду виступили 303 депутата. За пропозицію уряду знайшлося лише 258 голосів. При голосуванні утрималися прихильники "жорсткого" Brexit з лав Консервативної партії, що й привело до поразки уряду.

Голосування в парламенті було символічним і передбачало, що Палата громад "знову заявляє про свою підтримку" стратегії Brexit, яку вона підтримала в ході голосування в минулому місяці.

У тому голосуванні депутати закликали замінити так званий "запасний механізм" для ірландського кордону на "альтернативні механізми", а також заявили про свою незгоду з ідеєю виходу без угоди.

Сьогодні депутати також відхилили пропозицію Шотландської національної партії продовжити процедуру виходу як мінімум на три місяці.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Великобританія продовжує переговори з ЄС про внесення змін до угоди про Brexit і після їхнього завершення 27 лютого буде проведено ще одне голосування в Палаті громад.

Зазначимо, що сам Brexit призначено на 29 березня 2019 року, але для плавного виходу з Євросоюзу передбачено перехідний період, який триватиме 21 місяць. Для запобігання хаосу в разі нерегульованого виходу зі складу Європейського союзу, тобто без попередньої згоди з ЄС, влада Великої Британії розглядає можливість введення воєнного стану і готуює 3500 солдатів на випадок жорсткого Brexit.

Нагадаємо, якщо Британія різко і болісно вийде з Євросоюзу, то уряд може ввести воєнний стан для запобігання масових заворушень в країні.

Як повідомляв портал Знай.ua, парламент Великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Також Знай.ua писав, уряд Британії переніс дату проведення Brexit.