Влада Куби стверджує, що США перекинули додаткові сили спеціального призначення ближче до Венесуели в рамках прихованого плану втручання під приводом гуманітарної кризи.

У повідомленні революційного уряду Куби вказується, що в період з 6 по 10 лютого в аеропорту імені Рафаеля Міранди в Пуерто-Ріко, на авіабазі Сан-Ісідро в Домініканській Республіці і на інших карибських островах, що мають стратегічно важливе розташування, приземлялися військово-транспортні літаки США , передає Reuters.

За даними Куби, ці польоти, ймовірно, були організовані "без відома урядів цих країн".

"Ці рейси були відправлені з американських військових об'єктів, де дислоковані підрозділи спецназу і корпусу морської піхоти, які використовуються для секретних місій" - йдеться в повідомленні.

Спеціальний представник США з питань Венесуели Елліот Абрамс заявив, що заяви Куби є черговою брехнею.

Зазначимо, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість відправки американських військових до Венесуели. За його словами, це є "одним з варіантів", але Трамп не уточнив, в якому випадку він може піти на такий крок.

Прихильники опозиції, що беруть участь у мітингу протесту проти уряду президента Венесуели Ніколаса Мадуро в Каракасі, Венесуела

Зазначимо, що Ніколас Мадуро бореться з парламентом з 2015 року, коли опозиція отримала там більшість. У січні 2019 року диктатор вступив на посаду президента вдруге, після чого спікер парламенту і очільник опозиції Хуан Гуайдо оголосив Мадуро узурпатором, а себе тимчасовим президентом країни. Він пообіцяв провести дострокові вибори.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

35-річного опозиціонера Хуана Гуайдо підтримали багато латиноамериканських країн, США та частина країн Заходу.

Росія ж виступила з підтримкою диктатора Мадуро. Про підтримку диктатора заявили також Туреччина, Білорусь, Китай, Болівія і Куба.

Нагадаємо, Венесуела дозволила дипломатам США перебувати в країні

Як повідомляв портал Знай.ua, помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон порадив Мадуро чимшвидше покинути Венесуелу

Також Знай.ua писав, Ніколас Мадуро відверто розповів про допомогу Путіна.