Президент США Дональд Трамп вирішив ввести в Америці надзвичайний стан заради стіни на кордоні з Мексикою. Разом з тим, Трамп має намір підписати компромісний проект державного бюджету, щоб не допустити відновлення "шатдауна". Таку інформацію надала офіційний представник Білого дому Сара Сандерс у своєму Twitter.

"Президент Трамп підпише законопроект про державне фінансування, і, як він заявляв раніше, він також здійснить інші виконавчі заходи, в тому числі надзвичайний стан в країні, для забезпечення того, щоб ми зупинили гуманітарну криза і кризу національної безпеки на кордоні", - сказала Сандерс.

Як пише Reuters, противники такого рішення, лідери демократичної партії в Конгресі США звинуватили Трампа в перевищенні влади і не виключають, що будуть оскаржувати його в суді. Раніше демократи і республіканці в Конгресі США досягли принципової угоди з приводу безпеки на кордоні і, таким чином, запобігли ще одному "шатдауну". Однак, двопартійний законопроект відмовив Трампу в засобах, які він вимагав для прикордонної стіни. У разі введення надзвичайного стану адміністрація Трампа може зібрати понад 7 мільярдів доларів з фондів інших міністерств на фінансування зведення стіни.

Раніше ми писали, що США поставить Росію на коліна новими санкціями, Кремль вже б'ється в істериці – опублікований список "сюрпризів" для агресора.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Сенатори США представили 13 лютого законопроект, який передбачає введення нових санкцій проти Росії, в тому числі і з-за агресії в Україні. Росія висловила обурення таким кроком, назвавши такий крок "божевільним".

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов звинуватив американців у втручанні більше 80 разів на вибори іноземних держав. Також він звинуватив США в кібератаках на російські об'єкти інфраструктури.

Він підкреслює, що "Вашингтон підпорядковується Україні", а хаос у Сирії почався через американців, які його туди нібито принесли.

Крім того, наш портал повідомляв, що Ердоган публічно принизив Путіна – вже не друзі.

Нагадаємо, Євросоюз прогнувся під Путіна: Брюссель дав добро на "Північний потік-2" і заткнув рот Данії

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Трамп обвалив російський рубль одним натяком

Також "Знай.uа" писав про те, що Великобританія зробить путінським олігархам дуже боляче: опиняться за ґратами