Американський президент Дональд Трамп введе в країні надзвичайний стан. Це дозволить йому направити близько $8 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Цю інформацію повідомляє Reuters.

Варто відзначити, що лідер США зможе використовувати близько 8 мільярдів, закладених на інші цілі - ймовірно, з бюджетів Мінфіну і Пентагону.

Згідно з даними Bloomberg, Трамп отримав від Конгресу законопроект,що надає на будівництво стіни 1,3 млрд доларів. Палата представників документ підтримала, щоб уникнути введення надзвичайного стану і повторного шатдауна уряду. Сенат також підтримав документ, проте сума, яку вимагає Трамп, набагато вища - 5,7 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Джерело в уряді США розповіло, що Дональд Трамп планує перевести на будівництво стіни близько 7 млрд доларів за рахунок коштів, виділених Конгресом "для інших цілей".

Якщо законопроект на 1,3 млрд буде підписаний, країні вдасться уникнути повторної зупинки роботи частини уряду. В цій точці зору об'єдналися і демократи і республіканці, які не хочуть повторення 35-денного шатдауна.

За словами спікера Палати представників Ненсі Пелосі, оголошення надзвичайного стану - це один з правових варіантів виходу із ситуації.

"Президент робить все можливе, щоб обійти Конгрес, владою гаманця". заявила вона на прес-конференції

Пізніше Пелосі і лідер демократів в Сенаті Чак Шумер з Нью-Йорка опублікували спільну заяву, назвавши надзвичайний стан "беззаконним актом, грубим зловживанням владою президента і відчайдушною спробою відвернути увагу від того факту, що президент Трамп порушив свою основну обіцянку: Мексика заплатить за його стіну".

Нагадаємо, Євросоюз прогнувся під Путіна: Брюссель дав добро на "Північний потік-2" і заткнув рота Данії.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Трамп обвалив російський рубль одним натяком

Також "Знай.uа" писав про те, що Великобританія зробить путінським олігархам дуже боляче: опиняться за ґратами.