У той час, поки українці скаржаться на віялові відключення світла в Судані стався справжній електричний апокаліпсис. Так, африканська держава виявилася повністю без електропостачання.

Про це стало відомо завдяки повідомленням телеканалу Al-Arabiya.

За інформацією журналістів, Міністерство водних ресурсів, іригації та електрифікації оприлюднило прес-реліз, в якому говориться, що "Національний центр управління підтвердило повне відключення мережі і зазначило, що інженери і техніки почали процес перезапуску станцій і поступового відновлення живлення мереж".

Наголошується, що з початку 2018 року це вже четверте повне відключення електроенергії в майже 40-мільйонному Судані. Так перші два випадки було зафіксовано в січні і лютому 2018 року, третій випадок стався в січні 2019 року. В даний час Єгипет і Судан реалізують спільний проект зі створення єдиної енергетичної мережі потужністю 300 МВт.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто нагадати, що в січні 2019 року жителі столиці платили по рахункам за невірним реквізитами на загальну суму 39 мільйонів гривень. В цьому році платити за спожиту електроенергію кияни будуть постачальнику універсальної послуги, яким нині є компанія Київські енергетичні послуги.

Замість цього, жителі Києва за звичкою платили на рахунку ДТЕК Київські електромережі. Останні обіцяли повернути гроші людям – їх автоматично перерахують протягом місяця на рахунку компанії-постачальника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борги українців за комуналку з кожним днем стають все більше і більше. Це відбувається через те, що ціни ростуть, а зарплати стоять на одному місці. Проте маємо те, що маємо, і треба якось з цим справлятися. Подейкують, що з боржниками навіть судитимуться за борги. Розберемося, що нас чекає?

За минулий рік борг зріс до 55,6 млрд грн, порівняно з 2017 роком сума зросла на сімдесят відсотків. За попередньою інформацією, влада зрозуміла, що виживати і платити космічні суми за комуналку просто неможливо, і вирішила списати всі борги.

Нагадаємо, Дніпро перетвориться на постапокаліптичне місто: ні світла, ні зв'язку.

Як повідомляв Знай.uа українців заплутали рахунками за січень: експерт пояснив, як не заплатити двічі.

Знай.uа писав, нелегітимному Мадуро загасили світло: відео.