Посланець Папи Римського (Апостольський нунцій) підозрюється у вчиненні насильницьких дій сексуального характеру. Так Луїджі Вентура зараз перебуває під слідством у Парижі. Неправомірні сексуальні домагання нунція були спрямовані проти молодого чиновника мерії французької столиці.

Інформація дивує своєю достовірністю, адже майже одночасно стаття про інцидент вийшла в таких виданнях світового масштабу, як французький Le Monde і France-Presse і американському CNN.

Луїджі Вентура

Курйоз, про який йде мова, стався 17 січня 2019 року. У мерії проходив традиційний з'їзд під патронатом голови столиці Франції Анн Ідальго. Там щорічно зустрічаються керівники та представники релігійних об'єднань, а також дипломатичні та конституційних органів. Особливу роль у заході грає папський нунцій 74-річний Луїджі Вентура, який працює в Парижі з 2009 року.

За свідченнями очевидців, в той день Вентура кілька разів наполегливо торкався руками сідниць молодого працівника мерії.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вентура – дипломат високого рівня і неодноразово зустрічався з президентом Макроном

Папа поки не коментує ситуацію

23 січня Паризька міська рада направила в прокуратуру доповідь про правопорушення. Прокуратура негайно почала розслідування відносно "сексуального насильства".

Ватикан заявив, що Святий Престол знає про розслідування, і що "чекає результати. А до того часу коментарів не буде.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск особисто представив розробку нового релігійного сайту й додатка "Тисни і молись" (Click to pray). Його приурочили до Дня католицької молоді.

Як повідомляв Знай.ua, Папа Римський урочисто привітав всіх з Різдвом: в честь спільності між християнами.

Також Знай.ua писав, Папа Римський зізнався в мерзенних гріхах: черниць заганяли в сексуальне рабство

останнім часом все більше і більше черниць, натхнених рухом #MeToo, стали розповідати про жорстоке поводження з боку священиків і єпископів.