Учасники руху "жовтих жилетів" збираються в районі Тріумфальної арки в центрі Парижа і перекрили рух по Єлисейських полях напередодні 14-ї за рахунком суботньої маніфестації.

Про це повідомляють ЗМІ.

Поліцейські вже переведені в особливий режим служби. На даний момент інформації про зіткнення, які постраждали або затриманих не надходило.

Разом з тим варто відзначити, що поліція затримала 10 учасників протесту у Франції. Зокрема, відзначається, що у Парижі під час 13-ї антиурядової акції протесту руху "жовтих жилетів" поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Відзначається, що біля Єлисейських полів між протестувальниками паризької поліцією почалися сутички. Щоб розігнати демонстрантів, поліція застосувала газ.

За даними поліцейських, в ході бійки вони затримали 10 учасників мітингу. Двоє затриманих були поранені. Один з потерпілих втратив руку намагаючись кинути в поліцейських гранату.

Наголошується, що сьогодні учасники антиурядової акції протесту "жовтих жилетів" пройшли маршем від будівлі Національного збору до Ейфелевої вежі.

Крім того варто відзначити, що по всій території Франції тривають акції протесту "жовтих жителів". Спочатку люди протестували проти збільшення цін на пальне, але зараз вимагають відставки президента. У свою чергу очільник країни Еммануель Макрон планує провести референдум через протести.

Макрон хоче провести референдум у Франції 26 травня 2019 року. Г лава держави думає про це, щоб вийти з кризи" жовтих жилетів". Переговори з друкарнями і постачальниками паперу для підготувки конвертів і бюлетенів для голосування вже почалися. Однак офіційно жодних оголошень про референдум ще не було.

Остаточне рішення щодо проведення всенародного опитування може бути ухвалене протягом тижня. Шанси на те, що референдум відбудеться відзначаються як "дуже високі". Водночас нині не відомо, які питання можуть бути висунуті на референдумі. У середині січня Еммануель Макрон розпочав національні дебати, метою яких була спроба відповісти на вимоги руху "жовтих жилетів". Референдум може стати логічним закриттям цих дебатів.

Нагадаємо, в Одесі провели спецоперацію з мітингом.

Як повідомляв "Знай.ua", на вулиці столиці вийшли тисячі людей.

Також "Знай.ua" писав, що ціла країна повстала проти уряду.

Протести жовтих жилетів: Ірена Карпа розказала, які настрої зараз у Парижі