Перепоховання Франциско Франко( 1892 - 1975) у склепі в кафедральному соборі Мадрида Альмудена уряд Іспанії заборонив його сім'ї.

Міністр юстиції піренейського королівства Долорес Дельгадо повідомив, що родичі диктатора повинні визначиться з місцем поховання протягом двох тижнів, інакше влада Іспанії зробить це без їхньої допомоги. Рішення про ексгумацію прийнято урядом у п'ятницю, 16 лютого.

Поховання тіла Франка в кафедральному соборі Мадрида Альмудена швидше за все викличе суспільний розбіжності, які спричинять масові протести, а в результаті - порушення общетвенного порядку. Собор має стати місцем паломництва людей, які поклоняються диктатору, при наявності там склепу Франциско Франко.

Зараз це місце - меморіальний комплекс "Долина полеглих".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Влада країни не хоче залишити тіло каудільо на його нинішньому місці , бо у "Долині полеглих", як вважає влада, «не може бути похований той, хто не є жертвою Громадянської війни 1936-1939 років».

Дельгадо сказала, що сім'я повинна вирішити, де будуть поховані останки Франка, інакше уряд все вирішить за них.

Адвокат, який представляє інтереси нащадків диктатора –Луїс Феліпе Утрера - Моліна заявив, що його клієнти не збираються миритися з рішенням Мадрида і будуть подавати скаргу у Верховний суд країни.

Ще адвокат додав, що згідно з існуючими законами, дозвіл на проведення ексгумації можуть дати лише родичі покійного. У свою чергу владі потрібно заручитися підтримкою бенедиктинського монастиря, у веденні якого знаходиться «Долина полеглих» Для апеляції законом передбачено інтервал, а це цілих два місяці, відповідно вони суперечать тим 15 днів, які влада надала сім'ї диктатора.

Родичі покійного не рассмотривают ніякі варіанти, крім Альмудена, так як має там місце приватної власності.

Нагадаємо, іспанський уряд хоче викопати тіло Франко: люди готуються до протесту

"Знай.uа" повідомляв заходів вічний кандидат в президенти

Як писав "Знай.uа" ексгумація жертв НКВС у Луцьку: з'явилися нові подробиці