Аналітики Шведського інституту спрогнозували широкий масштаб наступу Росії та її підготовку до війни. За останні 10 років РФ збільшила масштаб військових навчань. А на навчаннях "Схід-2018" кількість призовників побив 40-річний рекорд. Більш ніж 300 000 солдатів служать у ЗС РФ.

4 лютого на прохання Міністерства оборони Швеції інститут оборонних досліджень країни опублікував доповідь, в якому аналітики дійшли до висновку, що Росія готується до ведення повномасштабної війни.

В якості прикладу шведи взяли військові навчання "Захід-2017" і" Схід-2018". У навчаннях брало від 100 до 300 000 військових. Таким чином Росія показує армії як же треба вести війну на більшій частині континенту.

Насправді РФ не в перший раз підозрюється в підготовці до повномасштабної війни. Таким чином, керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров в кінці 2018 року заявив про те, що Росія готується до Третьої світової війни. Це прогнози на найближчі 6 років.

Петров попередив, що Західоду також варто боятися планів Росії : "Це дійсно страшна сила, і ця сила не тільки для України – в її планах пройти Україну наскрізь і, рухаючись далі, через Білорусь вийти на країни Балтії, Польщу ", – попередив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але як завжди росіяни все заперечують, посилаючись на те що вони "білі і пухнасті". Перший заступник голови комітету Держдуми Росії з оборони Андрій Красов відповів шведським аналітикам заявивши, що РФ - мирна країна, і воювати вона не збирається.

У замовній доповіді Красов виклав : " "Росія – суто мирна країна, і всі вчення, в тому числі масштабні, проходять на території нашої держави і спрямовані на забезпечення недоторканності наших кордонів і безпеки наших громадян" .

Але донині темпи військової підготовки і навчань не зменшилися, а навіть навпаки стали більше і масштабніше.

Нагадаємо,раніше "Знай.ua" писав про нові жертви на Днбасі. Росія настає з новими силами.

Також "Знай.ua" повідомляв про рішення прийняті у ході Мюнхенскої конференції. Україна знову опинилася в епіцентрі уваги.

Раніше "Знай.ua" інформував про радикальні дії НАТО проти Путіна. До яких загроз вдався Столтенберг.