Електростанція Густава Кнеппера в Дортмунді була зруйнована двома вибухами.

Про це передає DW.

Спочатку була підірвана котельня вугільної електростанції, яка була неактивна з 2014 року, а після цього знесли 128-метрову градирню та 210-метрову димову трубу.

Через знос з'явилося приблизно 28,4 тис. тонн сталі і завалів. Очищена територія планується використовуватися для промислової нерухомості.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За заявою прес-секретаря компанії по знесенню, операція відбулася "за планом і без ускладнень".

Проти утвореного пилу використовували водомети. Приблизно 12 чоловік, які жили близько електростанції, були поінформовані про евакуацію їх будинків. Територію закрили для громадськості.

До кінця 2038 Німеччина планує відмовитися від вугілля для виробництва електроенергії.

Варто нагадати, що

При будівництві або ремонті доріг в Україні відходи теплоелектростанцій можуть замінити пісок і щебінь. Принаймні на це сподівається автодор, оскільки ремонт з використанням золошлаків в рази дешевше.

Про це пише "Автовод".

В Україні готуються почати будівництво автодоріг з використанням золошлаків. Це те, що залишається на теплоелектростанціях після згорання вугілля. При будівництві або ремонті доріг ці відходи можуть замінити пісок і щебінь. Так буде дешевше приблизно на третину, кажуть автори новації, а матеріал – міцніше.

Дороги в Україні
Дороги в Україні

Втім, проект лише на стадії розробки.

"Ми зараз відпрацьовуємо з профільними інститутами "Укравтодору" відповідну пропозицію. Ми знаємо, що таку технологію використовують в ряді європейських країн. Нам важливо просто дотримання екологічних норм. Є й інші вимоги до міцності, жорсткості", - говорить Володимир Омелян, міністр інфраструктури.

Чи вийде якісна і міцна дорога – перевіряли в науково-дослідному інституті.

Нагадаємо, Серйозне НП паралізувало український енергоблок: перші подробиці

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Зоні відчуження знайшли нове застосування

Також Знай.ua" писав про те, що Нелегальний рудник став могилою для десятків шахтарів, рятувальники не встигають витягувати тіла: перші кадри