Сергій Скрипаль - екс-розвідник - знаходиться під наглядом лікарів. Стан здоров'я шпигуна після отруєння хімічною зброєю "Новичок" погіршується з кожним днем. Лікарі побоюються, що чоловік ніколи не зможе відновитися після отруєння.

Медики не роблять жодних прогнозів, адже про вплив хімічної зброї на організм людини майже нічого не відомо.

Тим часом у Британії оголосили про третього підозрюваного у отруєнні Скрипаля та його доньки. Чоловік на ім'я Денис Сергєєв, можливий працівник ГРУ Росії, причетний до даного інциденту. Також він відомий як Денис Сергєєв - друге вигадане ім'я.

Юлія - донька Сергія Скрипаля

Також під час розслідування встановили, що ймовірніше за все Сергєєв причетний до отруєння Скрипаля і його доньки, болгарського бізнесмена, а також воєнної компанії "Вагнер" і спроб перевороту у Чорногорії. Встановили, що Сергєєв міг приїждати у Лондон перед голосування по Brexit, а також у Барселону до референдуму за незалежність.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше ми писали про те, що колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль, отруєний екс-колегами в британському Солсбері, міг давати консультації українській Службі безпеки. У всякому разі, так стверджує Марк Урбан, в основу його книги лягли бесіди зі Скрипалем.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на сам твір "Справа Скрипаля. Життя і майже смерть російського шпигуна", що має вийти у світ у четвер, 4 жовтня.

Нагадаємо, що один з отруйників колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля - Олександр Петров - виявився пов'язаний з Україною. Так, спільне розслідування Bellingcat і The Insider показало, що справжнє прізвище Петрова - Мішкін. Він співробітник ГРУ і неодноразово відвідував Україну, в тому числі і під час Майдану в 2013-му, причому саме Київ.

Як повідомляв "Знай.uа", британська поліція веде розслідування у справі ще двох громадян Російської Федерації, яких підозрюють в отруєнні колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Також "Знай.uа" писав, голова Кремля Володимир Путін доволі емоційно та нецензурно висловився про отруєння колишнього російського розвідника, який перейшов на сторону Західних спецслужб Сергія Скрипаля.