У понеділок, 18 лютого, Facebook заблокував сторінку англомовного відеопроекту Russia Today (RT) "In the Now". Про це в телеграме повідомила головний редактор RT Маргарита Симоньян.

Редактор вважає, що блокування проекту з 4 мільйонами передплатників пов'язана з виходом матеріалу CNN про те, що "In the Now" фінансується з Росії.

"CNN задали питання Facebook, мовляв, як же так — російське втручання і ось це все? Facebook тут же нас заблокував! Не пред'явивши жодних, що називається, звинувачень. При цьому правила Facebook ми не порушували, претензій до нас жодного разу не було", - обурилася Симоньян.

прокоментував Ситуацію прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. Він зазначив, що подібні дії Facebook загрожують втратою довіри до соціальної мережі. Пєсков додав, що RT повинна отримати пояснення про причини блокування і "відстоювати свої інтереси".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Маргарита Симоньян стверджує, що у проекту було 2,5 мільярда переглядів і чотири мільйони передплатників у Facebook. Самим проектом "In The Now" займається ведуча RT Анісса Науэй.

В матеріалі CNN зазначається, що соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку "In the Now" 15 лютого. Соцмережа заявила, що попросить відомості про власника проекту. CNN зазначив, що зазвичай Facebook не вимагає надавати подібну інформацію.

Нагадаємо, Instagram жорстко опустив топову путінську пропагандистку. Вона вже давно оскандалилася своєю поведінкою.

Як повідомляв Знай. ua, російська пропагандистка про плювок в обличчя від незнайомого чоловіка. Інтернет-користувачі змусили пропагандистку червоніти своїми коментарями.

Знай. ua писав, що журналіст жорстко пройшовся по російським пропагандистам і готується до зустрічі. Новий пост критика піднімає тематику лайок до відомим російським персонам.