Неймовірне село під назвою Хуан Ло розташувалося в Китаї. Її корінні мешканки можуть похвалитися дивовижно довгим волоссям. Протягом 2000 років збереглася традиція – берегти волосся, як велику цінність і дар.

Постригти шевелюру можна лише раз у житті — коли її власниці виповниться 18 років. Фотограф Джойс Нг показала світові, як виглядає побут хранительок давніх традицій.

Історію народу Яо можна простежити до 221-207 року до н. е. під час династії Цинь. В даний час в різних провінціях проживає близько 2,6 мільйона етнічних людей Яо, деякі з них живуть за кордоном.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

В цьому селі мешкає близько 600 осіб, а це приблизно 70 родин, в яких близько 60-ти жінок є власницями дуже довгого волосся.

У більшості з них довжина волосся сягає від 1,5 м до 2 м. За весь час у жінки виростають чорне волосся довжиною до 2,1 метра. Також жінок цього села можна впізнати за червоною сукнею.

Згідно з переконаннями людей Яо, довге волосся приносить удачу, багатство і довголіття.

Ростити таке довге волосся дівчинки починають ще з народження. А в 18 років і до одруження вони зобов'язані носити спеціальні головні убори і нікому своє волосся не показувати.

Волосся, яке дівчата зістригають, дбайливо зберігається їх батьками, а потім їм даруються в день весілля. Після того, як дівчина вийшла заміж, вона вкладає своє волосся в практичну і просту зачіску.

Якщо волосся залишається на гребінці, то його не викидають, а збирають і вплітають в основну зачіску, яку традиційно носять заміжні жінки.

До речі, доглядати за таким розкішними волоссям непросто. І у жінок Яо є свій секрет. Китаянки регулярно його полощуть в спеціальному рисовому відварі з додаванням листя чайного дерева і цедри апельсина.

Після того, як волосся у ньому прополощут, необхідно ще раз обполоснути його у чистій гірській річці. Вважається, що після таких процедур волосся не посивіє до самої старості.

Нагадаємо, як останні чистокровні арії оберігають традиції та культуру.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мурсі поклоняється демону смерті, який, як вони вважають, укладений в кожній людині. Вся життя племені пов'язана з магічними ритуалами.

Також "Знай.uа" писав, як древній народ з мусульманською релігією побудував матріархат.