83-річний канадець Брюс Біч почав будівництво свого бункера півстоліття тому ще в епоху холодної війни, коли багато жителів планети відчували загрозу ядерної катастрофи.

Пропаганда США настільки налякала американців, що багато хто стали перебиратися в інші країни, а ті, хто залишився, всіляко намагалися убезпечити себе.

Брюс назвав свій шедевр "Другим ковчегом", а площа цього "ковчега" розрахована на перебування в ньому 350-500 чоловік протягом декількох місяців. Тоді Біч і не припускав, що його притулок розкинеться на 1 квадратних кілометри і стане найбільш масштабним особистим притулком за всю історію холодної війни.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Незважаючи на те, що холодна війна давно канула в лету, постійні загрози, що виникають у світі, змушують Брюса підтримувати притулок в бойовій готовності.

Чоловік і донині продовжує модернізацію, а також практично постійно оновлює запаси продуктів харчування.

Пів століття тому Брюс почав шукати шляхи вирішення проблеми. Біч не знайшов нічого краще, ніж просто побудувати підземний притулок, в якому б він міг спокійно перебувати.

Свій бункер він вирішив спорудити з 42 списаних шкільних автобусів, так було надійніше і дешевше за 300 доларів за один автобус.

Звичайно, покупка ділянки і величезний котлован обійшлися американцеві в копієчку, але особиста безпека були понад усе.

Незважаючи на те, що над головою більше 5 метрів ґрунту, притулок вийшов досить комфортним.

Брюс вирішив розділити бункер на чоловічу і жіночу половину. Крім того, чоловік створив не просто захищений лабіринт, а передбачив практично все.

В бункері безліч кімнат відпочинку, туалетів, душових кабін та інші блага цивілізації.

Щоб бути незалежним, в бункері передбачений свій генератор для вироблення електроенергії.

Варто відзначити, що бункер Брюса дійсно зможе витримати не прямий ядерний удар і можливо буде врятувати людську цивілізацію.

Хоча зараз веселий дід вже не дуже готується до ядерного апокаліпсису, скільки просто несе в свій бункер усілякий непотріб, ніби іржавого стоматологічного крісла.

Його "Другий ковчег" у підсумку став більше схожий на якісь сюрреалістичні декорації для зйомок фільмів жахів, ніж на бункер.

Нагадаємо, на сайті Another.Kiev показали фото покинутого і розграбованого бункера Військово-Повітряних сил України.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Польщі археологи знайшли три секретних ядерних радянських об'єкта.

Також "Знай.uа" писав, найдавніше місто світу знайшли в підземних бункерах.