У домі Маркуса Кертіса з Ріверсайд живе величезний пес по кличці "Сасквач", який за словами його господаря, належить до вимерлого виду.

Власник незвичайної тварини стверджує, що "воскресив" породу гігантських сторожових собак вагою 90 кг — молоська собака, пише Daily Mail.

У цьому році Сасквачу виповнилося вісімнадцять місяців і він навіть не підозрює, що у нього багато спільного з давнім світом.

Маркус і Іветт Кертіс разом зі Сасквачем

Близько 5000 років до нашої ери молоські собаки були головними охоронцями володарів стародавнього світу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Коли люди бачать в перший раз Сасквача, то застигають в шоці. Вони не можуть промовити і слова. Його гігантські розміри вражають їх", — говорить власник величезного пса.

Тепер Маркус збирається розводити цуценят молоської собаки і продавати за п'ять тисяч доларів.

Враховуючи нинішні розміри Сасквача, власник обіцяє, що до чотирьох років його вага складе близько 90 кг.

Містер Кертіс займається розведенням собак з 1999 року. Він також цікавиться історією. Двадцять років тому Кертіс почав вивчати статуї, глиняні таблички та картини з зображенням звіра, який використовувався в якості сторожової собаки для правителів і вирішив воскресити цю породу.

Маркус Кертіс і Сасквач

Заводчик зміг створити породу собак, що нагадує стародавніх велетнів світу, схрестивши породи англійського мастифа і неаполітанського мастифа.

Містер Кертіс стверджує, що у цих двох порід різні темпераменти, і, зводячи їх разом, він повинен був зосередитися на різних характеристиках тварин.

Іветт Кертіс і Сасквач

Містер Кертіс сказав, що він не боїться, коли цей здоровий пес знаходяться поруч з людьми чи дітьми, тому що у нього м'який характер. Напасти він може тільки, якщо щось загрожує його "правителю".

Нагадаємо, австралійка стверджує, що успішно переклала дві собаки породи лабрадор-ретрівер на веганскую дієту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", далматинець Тайсон героїчно загинув, захищаючи власних господарів від нападу отруйної кобры.

Також "Знай.uа" писав суботні заняття кейтсерфингом на аргентинському узбережжі для Густаво Сервино закінчилися візитом в госпіталь из-за нападу розлюченого пітбуля.