Як повідомляє шведське видання "Aftonbladet", шістнадцятирічну школярку Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру за внесок у боротьбу за порятунок екології. Дівчинка стала ідеологом і символом серії протестів "П'ятниць за майбутнє", які вона проводила біля будівлі парламенту в Стокгольмі.

Кандидатуру Грети на Нобелівську премію висунули шведські депутати Йенс Хольм і Хокан Свеннелінг з Лівої партії, їх також підтримали депутати норвезького стортингу Фредді Андре Овстегорд, Мона Фагерос і Ларс Халтбреккен з опозиційної Соціалістичної лівої партії. Сама дівчинка, дізнавшись про своє висунення, сказала, що це почесна і приємна номінація.

Нагадаємо, що в грудні 2018 року Грета Тунберг стала учасницею конференцію ООН з питань клімату. Крім того, її запрошували виступати на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. У цьому році на здобуття премії миру висунули не менше трьохсот кандидатів, серед них також було зазначено президента США Дональда Трампа.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Раніше ми писали, що президент США Дональд Трамп заявил, що його номінували на Нобелівську премію миру.

Про це повідомляє Associated Press.

Зокрема, Трамп зазначив, що отримав відповідне послання від прем'єр-міністра Японії Синдзе Абе за свій внесок у врегулювання ситуації на Корейському півострові.

Разом з тим варто зазначити, що президент США Дональд Трамп закликав НАТО продовжити збільшення витрат на оборону і підтвердив свою відданість Альянсу.

Нагадаємо, норвезький нобелівський комітет назвав в Осло лауреата Нобелівської премії миру за 2018 рік.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вченої Жерара Муру, який став лауреатом Нобелівської премії з фізики в 2018 році. Люди обурилися кліпом 2013 року, в якому танцюють лаборантки.

"Знай.uа" писав, найбільший у світі нейроморфний суперкомп'ютер, розроблений за принципом пристрою людського мозку і оснащений процесором з одним мільйоном ядер, включений.