Короткий портрет і мотивація вбивці, який розстріляв мечеть в Новій Зеландії.

Чоловік убив мусульман в мечеті, а потім спокійно сів в автомобіль і поїхав.

"Я просто звичайний білий чоловік, 28 років. Народився в Австралії в робітничій сім'ї з низьким доходом. У мене було звичайне дитинство, без особливих проблем. Я мало цікавився освітою під час навчання, ледь досягнувши прохідного бала. Я не відвідував університету, так як мене не цікавило що-небудь в університетській програмі. Я працював протягом короткого часу, перш ніж вкласти гроші в Bitconnect, а потім використовував отримані від інвестицій гроші для подорожей», - з тексту The Great Replacement. Towards a new society.

Терорист Брентон Таррант, який влаштував бійню в мечеті в Новій Зеландії, опублікував маніфест. У ньому сказано, що мотиви його злочину пов'язані з низькою народжуваністю в країні, масовою імміграцією і «білому геноциду», тому він хоче помститися за тисячі смертей іноземним загарбникам на європейських землях. Сам він є нащадком іммігрантів з Ірландії, Шотландії та Англії. Він каже, що імміграція – головна загроза для «європейських людей».

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Судячи з маніфестом, своїми діями Брентон хотів досягти:
- створити атмосферу страху і змін, в якій можливо революційну дію.
- спровокувати на дію політичних супротивників.
- спровокувати насильство, помста і подальший поділ між європейцями та іммігрантами.
- знизити імміграцію через страх і фізичне знищення іммігрантів.
- розколоти НАТО і спровокувати вихід з блоку Туреччини.
- розколоти США, через громадянську війну спровокувати балканізацію країни і поділ за політичним, культурним і расовими мотивами.

Брентон каже, що він не нацист, антисеміт, консерватор, ксенофоб, гомофоб і исламофоб.

З тексту The Great Replacement. Towards a new society.
«Ти ксенофоб?
Ні, ніяка культура не лякає мене. Я тільки боюся тих культур з вищим коефіцієнтом народжуваності, які замінюють інші.
Ти ісламофоб?
Ні, я не боюся ісламу, але проти тому, що через високий рівень народжуваності він буде рости, щоб замінити інші народи і віри».

Він визнав себе еко-фашистом. Зазначається, що перш ніж стати еко-фашистом, Брентон пройшов шлях ідеологічної трансформації від комуніста, через анархізм і лібертаріанство.

Його надихнув Брейвік і його маніфест.

Ідеалом суспільства терорист вважає «етнічну автономію для всіх народів з упором на збереження природи і природнього порядку».

Терорист зізнався, що очікує не тільки свого кінцевого звільнення з в'язниці, але і сподівається отримати Нобелівську премію миру. Також, як і Нельсон Мандела.

Свій теракт група Брентона готувала протягом двох років.

Теракт 15 березня став найбільшим в історії Нової Зеландії. За даними Global Terrorism Database до цього дня від тероризму у Новій Зеландії загинув один чоловік. Всього за всю історію моніторингу (з 1970 року) було скоєно 20 терактів. У рейтингу країн, постраждалих від тероризму, Нова Зеландія перебувала на 114 місці з 138.

Нагадаємо, Кривава бійня в мечеті Нової Зеландії: кілер виявився фанатом Путіна

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Переповнений вокзал у Новій Зеландії сколихнула серія вибухів: знайшли кинуті рюкзаки

Також Знай.ua" писав про те, що Розстріл в мечеті Нової Зеландії: винуватця десятків смертей затримали