Поточний рік для світових авіаперевезень почався досить "невдало". Особливо темними і кривавими інцидентами відзначився лайнер "737 МАХ" американської корпорації Boeing. Ця авіамашина знищила багато надій розробників на швидкі, безпечні та комфортні рейси. Експерти визнали даний літак найнебезпечнішим в світі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

Boeing 737
Boeing 737

За інформацією журналістів, всього станом на березень 2019 року з лайнери Boeing 737 сталося в загальній складності 465 серйозних авіаційних інцидентів, з яких 211 призвели до руйнувань (катастроф) літаків, які призвели до загибелі 5400 людей.

Boeing 737

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Журналісти пишуть, що дана цифра в три рази перевищує кількість жертв аварії "Титаніка". Примітно, що за 50 років літаків Boeing 737 вироблено майже 10 тис. штук. Більш того, він довгожитель: лайнери виготовляються і поставляються компанією з 1968 року. І покоління МАКС — четверте і найновіше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США через повені затопило велику військову базу "Оффат" в штаті Небраска, де знаходяться так звані американські "літаки судного дня". Про це повідомив командувач 55-го авіакрила Військово-повітряних сил США полковник Майкл Маніон в Facebook. Повінь сталася ще 15 березня. За три дні базу затопило майже на третину.

З 200 будівель авіабази повністю затоплено 30, в тому числі ангар з літаками E-4B, штаб 55-го авіакрила, сховища авіаційного палива, ремонтна майстерня і кілометр злітно-посадкової смуги.

Варто нагадати, що пасажирський Boeing 737 MAX 8, який 10 березня зазнав аварії в Ефіопії, після зльоту набрав "занадто високу швидкість" до того, як попросив відповідного дозволу диспетчера. Про це повідомляє агентство Reuters, яке отримало у своє розпорядження розшифровані дані чорних ящиків літака. Як повідомляється, до того, як запросити можливість повернутися в аеропорт, з якого вилетів, пілот попросив дозвіл піднятися над рівнем моря на висоту в 4,27 км (1,95 км над аеропортом).

Нагадаємо, приречені пасажири літака зняли останні секунди життя на відео.

Як повідомляв Знай.uа розшифровано запис чорного ящика Boeing 737.

Знай.uа писав, новий Boeing перевершив все, що людству доводилося бачити: жодного аналогу в світі.

Дивіться відео по темі: