У Єгипті підвищаться збір, який стягують з кожного туриста в аеропортах країни. Відтепер сума збору становитиме 25 доларів США (близько 700 грн) замість 20, які були раніше.

Про це повідомляє Veto з посиланням на власні джерела уряду.

Збір аеропорту в Єгипті переглянули вперше з 2013 року. Він буде стягуватися з усіх пасажирів міжнародних регулярних і чартерних рейсів, що вилітають з аеропортів Єгипту. Наскільки при цьому підвищиться ціна квитка, буде залежати від політики авіакомпанії, а також від типу квитка (наприклад, переліт лоукостером або місце в бізнес-класі).

Повідомляється, що відповідне рішення після ретельного розгляду і відповідно до того, що відбувається в усіх аеропортах світу, а також з урахуванням викликів і вимог щодо розвитку всієї системи обслуговування в єгипетських аеропортах, які будуть впроваджені з наступного листопада.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У Єгипті підрахували, що у 2018 році туристи принесли країні 12 мільярдів доларів. Це найвищий показник доходів за останні вісім років.

У новому сезоні Єгипет чекає прибуття 11,7 мільйона туристів. В країну в основному приїжджають з Німеччини, Росії, Великобританії, Саудівської Аравії та Італії.

Туроператори України зазначають, що найбільша кількість туристів нашої країни обирає для відпочинку саме Єгипет або Туреччину. Наразі в Шарм-ель-Шейху 80% відпочивальників – українці. Лише цьогоріч єгипетський курорт прийняв понад 1 мільйон 200 тисяч туристів з України.

Нагадаємо, що усі охочі відвідати Львів, повинні будуть заплатити туристичний податок. Відповідне нововведення запрацює вже з 1 квітня.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", українці платитимуть більше за посилки з-за кордону. З січня набуває чинності новий закон про податки на міжнародні пересилання товарів для фізосіб.

Також "Знай.ua" писав, що найтуристичніше місто Європи введе плату за в'їзд: скільки доведеться викласти українцям.