У Латвії розгорівся скандал через російську мову. Пасажирка автобуса зверталася до водійки латиською, однак та принципово використовувала лише російську.

Про це пише jauns.lv.

У автобус Рига-Даугавпілс увійшла жінка Лінда з дитиною. Вона звернулася до жінки-водія латиською та показала квиток.

"Показала квиток, жінка-водій відповіла російською, хоча я до неї зверталася латиською... Моя трирічна дитина не зрозуміла, що вона сказала. Чому взагалі з нами говорять іноземною мовою?" — запитує Лінда.

Пасажирка розповідає, що водійка зробила вид ніби не розуміє, в результаті чого пасажирка проїхала потрібну їй зупинку. Автобус зупинився на зупинці у Лієлварде, але двері не відчинилися. Жінка-водій сказала щось російською. Пасажирка почала наполягати, щоб її випустили, але автобус поїхав далі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Закричала, щоб нас випустили!... Я вчепилася у волосся шофера, що ще могла зробити, якщо латиською не розуміє, — нехай випустить, тоді вона випустила десь у полі. Тяглися по дощу і вітру, не від зупинки, а звідкись, де навіть зупинятися не можна. Бо я говорю латиською... Мені що, іноземну мову вчити, щоб доїхати від Риги до Лієлварду на автобусі?" — продовжує обурена Лінда.

Лінда не хоче писати скарги в Центр державної мови та поліцію. Однак керівник департаменту контролю мови Центру державної мови Інгріда Берзиня запевнила, що інспектори проведуть перевірку Даугавпілського автобусного парку.

Якщо з'ясується, що водій не знає державної мови, їй може загрожувати грошовий штраф від 35 до 280 євро.

Нагадаємо, що бійці 72-ої окремої механізованої бригади масово пишуть рапорти на звільнення через конфлікти з керівництвом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Леся Никитюк при всіх з'ясовувала стосунки з Дурнєвим: ти мій вічний раб.

Також "Знай.uа" писав, що довкола тіла Началової розгорівся небувалий скандал: не залишать у спокої навіть після смерті.