В Афінах в поліцейську будку, розташовану біля консульства Росії, кинули вибуховий пристрій, про що повідомляє РІА «Новини», посилаючись на російське диппредставництво в Греції.

Повідомляється, що вибуховий пристрій завдав незначний збиток, за фактом події ведеться розслідування.

Згідно з даними посольства, інцидент стався в ніч на п'ятницю, 22 березня о 03:30 за місцевим часом (04:30 мск). Двоє невідомих проїжджали повз консульського відділу посольства Росії на мотоциклі і в цей час кинули вибуховий пристрій в поліцейську будку.

Поліція Греції

Варто нагадати, що це не єдине російське консульство, на яке вчинили напад. Не так давно у Харкові учасники протесту закидали яйцями і ємностями з зеленкою Генконсульство Російської Федерації. Близько сотні молодих людей мітингували проти агресії Росії, при цьому під час заходу під вікнами розгорнули транспаранти з написом: "Окупанти, забирайтеся додому".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Греції звільнили двох українських моряків, які входили в екіпаж судна Andromeda. Вони були арештовані ще в 2017 році, після чого їх звинуватили у контрабанді вибухівки, про що повідомили в українському посольстві: "Зокрема, два українських моряка Олексій Слєпнєв і Сергій Константинов – капітан і старший помічник судна – після залагодження всіх формальностей повернуться на Батьківщину найближчим часом".

Як повідомляв портал "Знай.uа": виконуючий обов'язки генерального консула України в Ростові-на-Дону розповів про учасника Евромайдана Андрія Коломийця, якого утримують в колонії Краснодара, умови в якій одні з найжорсткіших. За його словами, співробітники знімають все, що відбувається при зустрічі. Також вони не перешкоджають розмові, але при цьому хлопцю складно що-небудь розповісти про ув'язнення, тому про все виходить дізнатися лише від його дружини.

Також "Знай.uа" писав, що Путін хоче показати свою значущість і провокує напруженість у відносинах з іншими країнами на ґрунті розірвання договору про використання ракет середньої і малої дальності. Таким чином Російська Федерація хоче показати свою значущість і вплив на ті процеси, які відбуваються в світі.