Згідно з даними розвідки США, близько 20 російських гіперзвукових ракет були перекинуті на випробувальний полігон, про що стало відомо з повідомлення CNBC.

Джерело, яке обізнане про звіти розвідки, на умовах анонімності повідомило: "Це показує, що у них є амбіції щодо розробки цієї зброї, і що вони розставили пріоритети саме для цієї конкретної програми. Росіяни в цілому вирішили, що їх влаштовує розробка, і тепер зосередяться на таємному доведенні зброї шляхом випробувань".

Пуск ракети

Як стало відомо, гіперзвукова ракета класу "повітря-земля", яка отримала назву "Кинджал", пройшла випробування не менше трьох раз - у липні російські військові успішно випробували зброю проти мети, що знаходиться на відстані близько 500 миль.

Крім цього, в іншому звіті американської розвідки, згідно з інформацією джерела, гіперзвукова ракета була встановлена на російський винищувач Міг-31, після чого запущена 12 разів. Повідомляється, що в даний час ведуться роботи по установці зброї на стратегічний бомбардувальник.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що лише кілька років тому до безпілотників ставилися як до чогось незвичайного і надприродного. Однак, зараз практично всі країни намагаються поліпшити свою зброю, і безпілотники не залишаються осторонь – їм приділяється підвищена увага і покладаються великі надії.

Як повідомляв портал "Знай.uа": війна на Донеччині триває ось уже кілька років і влада нашої країни крім гучних слів якихось рішучих дій не робить. З цієї причини журналісти звернулися до деяких народних депутатів, які висловили свої припущення щодо того, як зупинити те божевілля, що твориться на тимчасово окупованих територіях.

Також "Знай.uа" писав, що з окупованого путінськими головорізами Кримського півострова прийшли вельми тривожні новини - з'явилася інформація, що Російська Федерація розмістила в Криму ракетоносці Ту-22М3. Відомо, що ці повітряні судна пройшли глибоку модернізацію і оснащені потужним озброєнням.