У районі аварії круїзного лайнера Viking Sky вантажне судно Hagland Captain втратило хід.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що для порятунку екіпажу з дев'яти осіб були залучені два вертольоти рятувальників. При цьому відомо, що екіпажу корабля було рекомендовано покинути Hagland Captain.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свою чергу круїзний лайнер Viking Ский зазнав аварії 23 березня поблизу берегів Норвегії. Він з понад тисячею пасажирів отримав пошкодження через сильний шторм. Відзначається, що на борту корабля перебували 1300 пасажирів, їх усіх евакуювали не зважаючи на те, що порятунок ускладнювався несприятливими погодними умовами в районі інциденту.

Раніше ми писали, що дослідники глибоководних районів виявили авіаносець USS Wasp, який був затоплений в Тихому океані в 1942 році.

Корабель виявила експедиція на судні Petrel, заснована покійним співзасновником Microsoft Полом Алленом. Знайти корабель допоміг моряк USS Wasp Джим Форрестер, якому зараз 98 років. Тоді йому було 21 рік.

"Я бачив, де вони знайшли Hornet, і сказав: Добре, з іншого боку, ти знайдеш Wasp", - сказав Форрестер.

USS Wasp був втрачений протягом майже 77 років. Але глибоководне дослідне судно Petrel прочесало Тихий океан у пошуках давно втрачених військових кораблів і в січні знайшло інший авіаносець, USS Hornet.

"Раптово нас вдарили торпеди. Уявіть, що вас вдарило прямо зараз. Одна з торпед потрапила в паливні баки, і корабель перетворився в пекло. Я схопив себе за ніс і стрибнув у Тихий океан", - говорить Форрестер.

Екіпаж дослідників дійсно виявив Wasp на іншій стороні Гуадалканала, приблизно там, де, за словами Форрестера, сталася аварія. Корабель був на глибині 2.5 милі (близько 3 км).

"Це був будинок для мене. Я втратив двох дійсно хороших друзів. Вони були техніками в авіації і, ймовірно, були у відсіках, де зберігалися бомби. У них не було шансів", - зізнається Форрестер.

Нагадаємо, 98-річний моряк знайшов затонулий корабель Другої світової.

Як повідомляв "Знай.ua", корабель Путіна протаранив міст.

Також "Знай.ua" писав, що легендарний корабель-привид показався світові через 80 років.

Порошенко знищив Україну, а не Путін - Ківа