Пасажири опублікували відео з борта круїзного лайнера Vikings Sky що потерпів аварії поблизу берегів Норвегії.

Про це повідомляє The Guardian.

Зокрема, письменниця Алексус Шеппард, яка також перебувала на борту лайнера на власній сторінці у соцмережі показала кадриз місця аварії. Судячи з опублікованими даними, лайнер нахилений убік.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше ми писали, що неподалік узбережжя Норвегії почав тонути круїзний лайнер Viking Sky. У судна під час шторму відмовив двигун, і він втратив хід. На борту перебували більше тисячі пасажирів, яких вдалося евакуювати.

На місце події прибули рятувальники. Вони евакуювали понад 1300 пасажирів. До рятувальної операції залучити 5 вертольотів. Пасажирів лайнера Viking Sky доставили селище на півночі від міста Мольде. На суші влаштували табір для прийому евакуйованих. За даними поліції, перші 100 пасажирів прибули на сушу близько 16:30. Інформації про постраждалих немає.

Відзначається, що лайнер зміг запустити двигун, але продовжує стояти на якорі за 2 км від норвезького берега. Морська рятувальна служба повідомила, що Viking Sky дрейфує до суші.

Корабель Viking Sky належить компанії Viking Ocean Cruises, якою володіє мільярдер Торстейн Хаген. Судноплавна компанія входить до складу Групи Viking Cruises. Судно використовується тільки з 2017 року. Вона завдовжки 230 метрів та має осадку 6,30 метрів.

Крім того варто відзначити, що оксфордські археологи виявили давньоєгипетський корабель, про який писав у своєму головному творі "батько історії" Геродот в V столітті до нашої ери. Приблизний вік затонулого судна, котрий виявили в затонулому місті Геракліон, 2500 років.

Протягом багатьох років вчені сперечалися про те, чи правий був грецький історик Геродот, який описував незвичайні човна на Нілі після свого відвідування Стародавнього Єгипту.

Нагадаємо, російські горе-моряки заблукали в тумані біля берегів Уельсу.

Як повідомляв "Знай.ua", на апокаліптичному астероїді виявили сліди стародавньої цивілізації.

Також "Знай.ua" писав, що вантажний корабель потрапив у інший вимір.

Порошенко пролітає: у другому турі Зеленський зустрінеться з Тимошенко - Пальчевський