Кількість смертей циклону Ідаї в Африці збільшилася до 700 осіб

Страшна стихія тероризує Мозамбік, Зімбабве і Малаві.

Влада Мозамбіку повідомляє про 417 постраждалих. У Зімбабве циклон став причиною смерті 259 осіб, в Малаві стихія забрала життя 56 людей.

Як кажуть фахівці, поки невідомо, скільки точно людей загинуло – їх підрахувати можна буде лише при відступі паводків, які спричинив циклон.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тим часом в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань попередили про можливість виходу з берегів річок Бузі і Замбезі. 23 березня зазначалося, що приблизно 15000 місцевих жителів Мозамбіку необхідно евакуювати. 350 000 чоловік все ще в небезпеці.

Напередодні циклон-вбивця Ідаї накрив південно-африканські країни, тим самим викликавши масштабні повені. Вони знищили споруди та електромережі Мозамбіку, Зімбабве і Малаві.
У Мозамбіку більше півтора тисяч чоловік стали жертвами падіння дерев і знищених будівель. Місцеві у страху, такого вони не бачили за все своє життя.

За словами представників Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, ситуація в Африці «масштабна і жахлива».
В організації стверджують, що друге за величиною місто Мозамбіку Бейра цілком знищене циклоном.

"Масштаби спустошення величезні. Судячи з усього, 90% цієї області повністю зруйновано", — кажуть у Червоному Хресті.

Синоптики також не радують прогнозом. Опади все ще будуть тероризувати населення країни.

Нагадаємо, Смертоносна стихія накрила Україну, тисячі жителів відрізані від цивілізації: названо найнебезпечніші регіони

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Повалені дерева, обірвані лінії електропередач і зірвані дахи: наслідки страшного удару показали в мережі

Також "Знай.ua" писав про те, що У Мексиці прокинулося древнє зло, мільйони людей зустрілися з пекельним полум'ям: відео не для людей зі слабкими нервами