У 1998 році австралійські астрономи за допомогою знаменитого телескопа в Парксі вперше отримали загадкові сигнали.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відзначається, що понад 17 років тому вчені з'ясовували, що саме було джерелом, і врешті решт домоглись свого. За результатами десятки дослідів вдалося зрозуміти, що причиною сигналів стала мікрохвильовка.

Варто відзначити, що перші підозри цього з'явились у вчених лише у 2015 році, коли ща допомогою спеціального пеердавача визначили частоту сигналу. Вона становила приблизно 2,4 гігагерц, що відповідало частоті, на якій працюють мікрохвильові печі.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що українські вчені прокоментували інформацію фахівців з NASA про те, що біля Землі промчить досить великий астероїд. Відомо, що розмір астероїда в діаметрі сягає 40 метрів.

Так, за словами київських фахівців, що у разі падіння на Землю, на її поверхні утворюється кратер діаметром 800 метрів. Втім, вчені заспокоїли громадян і стверджують, що цей небесний об'єкт пролетить повз, але при цьому його відстань від планети буде зовсім невеликою — приблизно 300 тисяч км.

У той же час дослідники розповіли, що наступного разу цей астероїд пройде повз Землі в 2029 році. І якщо зараз траєкторія його руху передбачувана, то через 10 років він може змінити свій напрямок, і в цьому випадку загроза падіння на Землю стає дуже великою.

Крім того варто відзначити, що американський винахідник, засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що до створення компанії, яка займається польотами в космос його підштовхнула жадібність росіян. Втім, ніхто й не здивований, що так все сталося.

"На самому початку я не збирався засновувати ракетну компанію... Я хотів запустити на Марс просту місію з рослинами, таку собі оранжерею... Я просто хотів допомогти NASA збільшити бюджет, а потім росіяни почали вимагати від мене набагато більше, ніж я міг собі дозволити. Вони вимагали навіть більше грошей, ніж у мене взагалі було. Заради однієї тільки місії! Це явно був не мій варіант. І ось тоді я і задумався, чи є якісь способи здешевити існуючі ракетні системи, особливо американські", - розповів Маск.

Нагадаємо, зонд "Хаябуса-2" виявив воду в космосі.

Як повідомляв "Знай.ua", на апокаліптичному астероїді виявили сліди стародавньої цивілізації.

Також "Знай.ua" писав, що Hubble показав другий в історії "хрест Ейнштейна".

Бігус добиває Порошенко: президент відповідальний за корупцію Гладковського