У ніч на понеділок, 25 березня, на американській військовій базі, яка розташована на японському острові Окінава, стався вибух. У таборі під назвою "Кемп Дзукеран" базувалася морська піхота. Про це стало відомо з повідомлення інформаційного агентства Kyodo, яке посилається на американську військову поліцію.

Військова база на острові Окінава

Повідомляється, що зловмисники змогли проникнути всередину об'єкта, зруйнувавши частину його огорожі. Після цього вони підклали до будівлі газовий балон, які згодом підірвали. Будівлею користувалися представники міністерства оборони Японії. Також повідомляється, що в результаті інциденту ніхто не постраждав.

Варто відзначити, що на базі "Кемп-Дзукеран" розташований штаб угруповання морської піхоти США, дислокованої на Окінаві. На цьому острові сконцентровано близько 70% площі всіх американських об'єктів у Японії. Місцева влада та представники громадськості послідовно виступають за скорочення там військової присутності США.

Військова база на острові Окінава

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На даний момент триває слідство, мотиви нападників досі не з'ясовані.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в США в результаті повені затопленою виявилася велика військова база, яка розташована в штаті Небраска. Як стало відомо, на її території розташовувалися так звані "літаки судного дня". З 200 будівель авіабази повністю затоплено 30, в тому числі ангар з літаками E-4B, штаб 55-го авіакрила, сховища авіаційного палива, ремонтна майстерня і кілометр злітно-посадкової смуги.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на американському приватному аерокосмічному підприємстві відбувся успішний тест двигуна першої ступені космічної ракети Alpha. Варто зазначити, що частину обладнання розробили на території України.

Також "Знай.uа" писав, що в Кремлі не на жарт злякалися, коли до Керченського мосту наблизився американський розвідувальний літак. Зазначається, що, за деякими даними, літак вилетів з бази, розташованої в Греції для розвідувальних заходів. Російська пропаганда одразу ж почала будувати найнеймовірніші припущення з цього приводу.