У вівторок, 26 березня, стало відомо про те, що Європарламент ухвалив рішення про скасування перехід на літній і зимовий час у Євросоюзі, починаючи з 2021 року.

За відповідне рішення проголосували 410 євродепутатів, "проти" - 192, ще 51 утримався, повідомляє Reuters.

Однак голосування не стане останнім словом у цьому суперечливому питанні, але стане основою для обговорення з країнами ЄС в рамках підготовки остаточного закону. Країни ще мають висловити свої позиції.

Варто нагадати, що раніше Єврокомісія запропонувала відмовитися від переходу на літній і зимовий час вже з цього року. При цьому країни Євросоюзу повинні самостійно вирішувати, на якому часі - літньому або зимовому - вони б хотіли залишатися надалі. Однак країни-члени ЄС закликали надати більше часу для підготовки, щоб уникнути плутанини.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Рекомендація Єврокомісії була прийнята за результатами онлайн-голосування, проведеного в країнах ЄС минулого літа, згідно з яким 80 відсотків жителів ЄС віддали голоси за скасування переходу на зимовий і літній час.

Нагадаємо, у 2019 році українці переведуть годинники з 30 на 31 березня, о 03.00.

Вже вранці 31 березня все буде працювати за новим літнім графіком, зміщуючись на одну годину. Це означає, що і спати нам доведеться на цілу годину менше.

Лікарі розповіли, як адаптуватися до літньго часу та зменшити стрес для організму.

Стрілки потрібно перевести на годину вперед. Також на літній час одночасно з Україною переходять 70 інших країн світу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям вже зовсім скоро доведеться переходити на літній час - станеться це в неділю, 31 березня.

Через те, що більшість людей не готуються до "стрибків" у часі, вони сплять приблизно на годину менше. В силу цього організм отримує певний стрес, нервова система відпочиває в достатній мірі, тому виникають проблеми зі здоров'ям: загострюються хронічні захворювання, особливо серця, зростає кількість інсультів та інфарктів.

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 26 березня в Україні очікується дощова погода.